Niğdeli pazarcı: “Karpuzu dilimle veriyorum”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de pazaryerlerini gezdi. Karpuz satıcısı bir esnaf ise, "Adam 20 lira verip karpuz alamıyor zaten, yarım veriyorum dilim kesiyorum. 3 lira 50 kuruşa aldığımız karpuzun kilosunu 4 liraya bile satamıyoruz" dedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de pazaryerlerini gezdi. Karpuz satıcısı bir esnaf ise, "Adam 20 lira verip karpuz alamıyor zaten, yarım veriyorum dilim kesiyorum. 3 lira 50 kuruşa aldığımız karpuzun kilosunu 4 liraya bile satamıyoruz" dedi.

 

CHP'li Gürer Niğde'de pazar esnafını ziyaret etti. Salatalık satan bir pazarcı, Gürer'in, “Gelenlerin alım gücü var mı, ürün alabiliyor mu?” sorusuna, “Ürün alabiliyor da adamlar ne alacak? Yarım kilo alıyor, bir kilo alıyor. Eskisi gibi nerede üç kilo beş kilo alacak. Her zaman 10 ton getirirdik şimdi getiriyoruz iki ton. İki tonu iki günde ancak satarız. Vatandaşta para mı kaldı ne alacak vatandaş?" dedi.

 

PAZARCI DİLİMLE KARPUZ SATIYOR

 

Mazota gelen zam yüzünden “bittiklerini” söyleyen pazarcı ise vatandaşın alım gücünün düşmesine dikkat çekmek için karpuzu dilimle sattıklarını anlatarak, şunları söyledi:

 

“Vallahi bittik. 1 litre mazotu 600'e alıyorduk, 7 lira 250 kuruş olmuş. Vekilim biz bittik, bize bir çare bulun. Adam öbür esnaflara para verdi. Bana diyor ki, ‘Sen kamyoncuya kayıt olduğun için, sana para yok’ diyor. Ben bunun nakliyesini ne yapayım. Niğde'de fabrikam mı var da nakliye yapayım burada? Sen nakliyecisin diye bana destek vermiyorlar. Adam bir karpuz alamıyor. 20 lira verip karpuz alamıyor. Yarım veriyorum dilim kesiyorum. 3 lira 50 kuruşa aldığımız karpuzun kilosunu 4 liraya bile satamıyoruz.”