Numan Kurtulmuş'tan iddia: Z kuşağında birinci AKP

Numan Kurtulmuş'tan iddia: Z kuşağında birinci AKP

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, muhalefet partilerini eleştirerek "Kendileri de anket yaptırıyorlar. Bütün yapılan anketlerde 'Z kuşağı' 18-30 yaş arasındaki gençlerde birinci parti AK Parti’dir. Hem de açık ara AK Parti’dir" şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Edirne'nin Keşan'da düzenlenen AKP İstanbul Gençlik Kolları Eğitim ve Motivasyon Kampı'nda konuştu..

Kamp biter bitmez 2023 için 2024 için kolları sıvayacaklarını belirten Kurtulmuş, "İstanbul inşallah yeniden güçlü bir konuma gelecek. 2023'te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı sandıklardan açık ara önde çıkararak yeniden cumhurbaşkanı seçtirmek için çalışacağız.

Bir de İstanbul'da yarım kalan bir hesap var, geçen seçimden malum. O hesabı da 2024'te inşallah sandıklarda göreceğiz ve AK Parti, İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanacak inşallah" ifadesini kullandı.

"Zor şartlarda olmasına rağmen yeniden ekonomisini düzelterek çok önemli başarıyı yakalamaya doğru süratle yürüyor. Birileri bardağın boş tarafına baksın, karamsar tablolarla Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışsın dursun. Herkes kendi tıynetinde olanı ortaya koyar. Güzel Anadolu irfanı ne diyor 'Güzel bakan güzel görür, kötü bakan kötü görür'. Biz güzel bakacağız ve milletimizin güzel bakmasını temin edeceğiz.

Birileri karamsar tablolar çizmeye çalışsın dursun. Türkiye yılın ikinci çeyreğinde salgın şartlarına rağmen yüzde 21 büyüyerek dünyadaki ikinci büyümeyi yakalayan ülke oldu. Şimdi kenarda durup ahkam kesiyorlar. 'Efendim ekonomi şöyle...' Biz de ne zorluklar olduğunu biliyoruz, halkımızın hangi zorlukları yaşadıklarını biliyoruz ama Türkiye tezgahı dağıttırmadan ekonomide güçlü bir şekilde."

Gençlerin Türkiye'nin teminatı olduğunu ve gençlere çok güvendiklerini dile getiren Kurtulmuş, "Savaş uçaklarına karşı taş atabilen başka bir gençlik yoktur. İşte onun için biz Türkiye’nin gençliğine güveniyoruz. Biz sizlere güveniyoruz, biz AK Gençliğe, Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz" dedi.

'Z kuşağı diye tanımladığınız en genç kuşak Türkiye’nin garantisidir'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı Adalet Yürüyüşü'nü hatırlatan Kurtulmuş, bu yürüyüşün ardından Türkiye’de eş zamanlı olarak 'Z kuşağı' tartışması başlatıldığını öne sürdü.

Her kuşağın farklılıkları olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Benim çocuklarımla aramdaki kuşak farkı da öyle. Bu Z kuşağı meselesi algı operasyonunun bir parçasıdır. Şunu demeye başladılar: ’Efendim genç kuşak AK Parti’den uzaklaşıyor'. Bütün bunları söyleyebilmek için Z kuşağı meselesini getirdiler” ifadesini kullandı.
Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar Z kuşağı etrafında fırtınalar yaratıyorlar ya biz de diyoruz ki hiç meraklanmayın, sizin Z kuşağı diye tanımladığınız en genç kuşak Türkiye’nin garantisidir, geleceğinin garantisidir. Ve inşallah çok daha güçlü şekilde yoluna devam edecek.

Türkiye’nin teminatı da Türkiye’nin en genç kuşağıdır. Dünyayı daha iyi görmeyi, daha iyi eğitim almayı daha ciddi şekilde sosyalleşmeyi başarabilecek imkanları olan bir kuşaktır. Onun için istedikleri algıyı yapsınlar hiç bunlara takılmayın, gerçekleri kendileri de görüyorlar. Kendileri de anket yaptırıyorlar, bütün yapılan anketlerde onların Z kuşağı dediği 18-30 yaş arasındaki gençlerde birinci parti AK Parti’dir hem de açık ara AK Parti’dir."