ÖDTÜ'lü öğrencilere 'depremzede olmasaydınız bunu da bulamazdınız' mı denildi?

ÖDTÜ'lü öğrencilere 'depremzede olmasaydınız bunu da bulamazdınız' mı denildi?

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, depremzede öğrencilerin yurtta yaşanan sorunlar için çözüm aramasına karşın öğrencilere "Depremzede olmasaydınız bu yurdu da bulamazdınız" denildiğini aktardı.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) depremzede öğrencilerin yaşadığı yurtların durumuna dair yazılı bir açıklama yaptı. CHP'li Demir açıklamasında şöyle dedi:

ekran-goruntusu-2023-11-15-202300.png

"BAKIMSIZ, ATIL VE YURT OLMAYA UYGUN DEĞİL"

“ODTÜ’de 2015’ten beri atıl halde bulunan bir misafirhane mevcut. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra, bu misafirhane depremzede öğrenciler için geçici bir yurda dönüştürülerek kullanıma açıldı. Ve öğrencilerimize, ‘Merak etmeyin, bu yurt geçici. Yer açıldıkça sizi asıl yurtlara alacağız’ denilerek yalan söylendi. Sorunlar ise bugünden sonra başladı, zira bakımsız ve atıl halde bulunan bu bina, normal şartlarda yurt olmaya uygun değil.

"ÖĞRENCİLERİMİZ TEK KİŞİLİK ODALARA ÜÇER KİŞİ SIĞDIRILMAYA ÇALIŞILDI"

Tesisat ve rutubet sorunu olan binada, odalar başta tek kişilik olarak tasarlanmış ancak ‘yaptık oldu’ zihniyeti ile depremzede öğrencilerimiz, bu tek kişilik, 8 metrekare odalara üçer kişi sığdırılmaya çalışılmıştır.

ekran-goruntusu-2023-11-15-202512.png

"TIKANMIŞ DUŞ GİDERLERİ, BOZUK SİFONLAR, PATLAYAN SU BORULARI..."

Odalardaki masalar ve dolaplar çıkartarak buldukları yere yatak atan yurt yönetimi, ‘Alın, işte burada kalın’ diyerek öğrencilerimizi kutu gibi havasız odalarda yaşamaya mahkûm etmiştir. Fakat sorunlar bununla da sınırlı değil; tıkanmış duş giderleri, bozuk sifonlar, patlayan su boruları ve hijyen sorunu.

ekran-goruntusu-2023-11-15-202557.png

"GENÇLERİMİZE ACILARI ÜZERİNDEN AŞAĞILAYICI İFADELER"

Sorunlarını anlatıp çözüm talep etmek için kapılarına giden öğrencilere ‘Depremzede olmasaydınız bu yurdu da bulamazdınız’ denilmiştir. Gençlerimize acıları üzerinden aşağılayıcı ifadeler kullanan görevlilerin bu tavrını kabul etmemiz mümkün değildir. Cumhurbaşkanı tarafından atanan rektör ise ODTÜ 13. Yurt öğrencilerinin bu direnişine karşı sessiz.

"MEZUNİYET YASAKLAMAYA GELİNCE ASLAN KESİLEN ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ"

İş, mezuniyet yasaklamaya gelince aslan kesilen üniversite yönetimi, öğrencilerin barınma krizine karşı üç maymunu oynuyor. Biz her alanda gençlerimizin hakkını savunmaya devam edeceğimizi buradan duyuruyoruz. ODTÜ yönetimini ve hükümet yetkililerini depremzede öğrencilerimizin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için göreve davet ediyoruz.”"