Oğuzhan Uğur, Uğur Dündar'a konuk oldu: Soruşturma altındayım!

Oğuzhan Uğur, Uğur Dündar'a konuk oldu: Soruşturma altındayım!

Uğur Dündar ile Demokrasi Arenası'nın konuğu olan Oğuzhan Uğur, "Hiç korku yaşıyor musun?” sorusuna “Gedik o kadar büyük ki, taşı nereye atarsanız atın o gediğe oturuyor zaten. Bir insan arkadaşına, akrabasına bir cümle bile kursa artık muhalif oluyor."

Uğur Dündar ile Demokrasi Arenası'nın konuğu olan Oğuzhan Uğur, "Hiç korku yaşıyor musun?” sorusuna “Gedik o kadar büyük ki, taşı nereye atarsanız atın o gediğe oturuyor zaten. Bir insan arkadaşına, akrabasına bir cümle bile kursa artık muhalif oluyor." dedi. 

SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar'ın sunduğu TELE 1'de yayınlanan Demokrasi Arenası'nın konukları Youtube yayıncısı Oğuzhan Uğur, gazeteci Mine Özbek, ‘internetçi ağabey' olarak bilinen İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca oldu.

“ARTIK BİR CÜMLE BİLE KURSANIZ MUHALİF OLUYORSUNUZ”

Uğur Dündar'ın “Taşı gediğine koydu derler ya, öyle tweet'ler atıyorsun. Hiç korku yaşıyor musun?” sorusuna yanıt veren Oğuzhan Uğur, “Gedik o kadar büyük ki, taşı nereye atarsanız atın o gediğe oturuyor zaten. Bir insan arkadaşına, akrabasına bir cümle bile kursa artık muhalif oluyor. Konu oraya geldi. Şu anda Türkiye'de korkusuzca yapılabilecek en kolay şey muhalefet. Artık iyi muhalefeti berberler de yapıyor, kahveler de yapıyor. Çünkü herkesin bir derdi var ve haklılar. Bizim yazdığımız tweet'ler sert ve köşeli tweet'ler değil” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın hayatı nasıl değiştirdiğine değinen Oğuzhan Uğur, “Hayatımızda değişen şey samimiyet. Bu durum tamamen değişti. Yalan söylerken bile kendimizi samimi hissedebiliyoruz sosyal medya sayesinde” dedi.

“İNSANLIK SUÇU İŞLEDİĞİME DAİR SORUŞTURMA ALTINDAYIM”

“Her hafta belirli kesimlerden linç yerim” diyen Uğur, kendisine ‘insanlık suçu' davası açıldığını söyledi. Oğuzhan Uğur, mülteci sorununu ele alan videosu nedeniyle kendisine dava açıldığını belirterek şöyle konuştu:

* Biz bir taraftan toplumun sesi olmak için yapıyoruz programlarımızı. Bu şekilde insanların sesini daha fazla duyurabiliyoruz. Biz sıkıntıyı mizahla dile getiriyoruz.

 

* Bir anda planlanmış gibi tarikatlar bize dava açmaya başladılar. Tarikat liderleri parmakla bizi göstermeye başladılar. Bir Youtuber ile muhatap oldular. Şu anda insanlık suçu işlediğime dair bir soruşturma altındayım.

BAKANIN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Uğur Dündar'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in “Gençler Türkiye'den kaçmak istiyorlar diye bakmamak lazım. Onlar dünyayı tanımak istiyorlar” sözünü okuması salonda gülüşmelere neden oldu. Oğuzhan Uğur, bakanın bu sözlerini şöyle değerlendirdi:

* Dünyayı artık cep telefonumuzla 5 dakika içinde tanıyabiliyoruz. Öyle bir durum söz konusu değil. Ben buradan Çin'de neler olduğuna bakabiliyorum.

“ÇOCUKLAR HAYAL KURMAYI BIRAKTI”

* Zamanında çocuklara ‘ileride ne olacaksın' diye sorarlardı. ‘Astronot' olacağım, ‘doktor' olacağım derlerdi. Bugün gidip çocuklara sorduğunuzda ‘Ne kadar kazanacağız, hangi meslek bize ne kazandıracak?' diyorlar.

* Artık hayaller bitti. Elimizdeki tabletlerin şarjı kadar hayal kurabiliyor çocuklar. Çocuklar hayal kurmayı bıraktı.

* Çocuklar ‘biz niye okuyup kendimizi derbeder edelim de gidip Youtuber olmayalım' demeye başladılar.

* Çocuklar öyle bir dünyaya bakıyorlar ki… Biz çocuklara televizyonda, sokakta ne izlettiğimizin farkında mıyız? Çocukların hayalini çaldığımız için…

TAYLAN YILDIZ: GENÇLER YURT DIŞINDA KURYE OLMAK İSTİYOR

Vedat Bilgin’in sözlerini değerlendiren Taylan Yıldız, şöyle konuştu:

* Bakanın söylediği bu şey abesle iştigal. Türkiye'de gençlerin hiçbiri bunu duyup da ‘bakanımız doğru söyledi' dememiştir. Bir kere Türkiye'de nitelikli eğitim yapılmıyor ki gençler yurt dışındaki rakipleriyle eşit bir şekilde mücadele edebilsinler. Yurt dışına gittiklerinde şu an öğrendikleri bölümlerdeki mesleklerini icra edebildikleri bir nitelikle mezun olamıyorlar.

* Bu çocuklar oraya turist olarak bile gidemiyorlar. ‘Yurt dışında kurye olmak istiyorum' diyorlar. Çocukların hayali kurye olarak gezip de Avrupa’nın sokaklarını tanımak mı? Böyle bir şey olabilir mi?

* Akrabası, torpili olan insanlar çok çalışan genç arkadaşlarımın önüne geçiyor.

* Yurt dışına gitmek isteyen kardeşlerim sadece Türkiye'den kaçıp kurtulmak, hamburger bile satıyor olsa 1 ay para biriktirip araba iPhone alabileceği bir ülkede yaşamak istiyorlar.

TÜGVA İDDİALARI

İddialar ile gündeme gelen TÜGVA hakkında konuşan Taylan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

* Biz mali tabloları çok yakından inceledik. 800 milyondan daha fazla para 3-5 tane vakfa aktarılmış. Hepsinin iktidar unsurlarıyla ilişkileri olduğunu görüyorsunuz.

* İBB, bu arkadaşların internet paralarını, arabalarını, ev kiralarını ödemiş. Eyüp'te bir gençlik merkezi de açılacakmış. İnsanlar o yurdu beklerken KİPTAŞ üzerinden TÜGVA'ya satmışlar ve TÜGVA'nın genel merkezi olmuş. Gençler burada yurt beklerken TÜGVA'ya satılmış.

* Büyükada İskelesi'nde kına gecesi yaptılar, ‘haberimiz yoktu' dediler. İyi ki internet var ve yalanlar açığa çıkıyor. İlk seçimde bunların biletlerinin kesileceğini görüyorum. Türkiye'deki gençlerin malının bu kadar aleni olarak peşkeş çekilmesi 3-5 vakfa verilmesi hiçbir vicdanın kaldıracağı şey değil.

OĞUZHAN UĞUR: YÜZÜMÜZE BAKARAK YAPMAYA DEVAM EDECEKLER

Oğuzhan Uğur ise bu konuda şöyle konuştu:

* Söylediğiyle yaptığıyla çelişen insanların hiçbirinin başına bir şey gelmedi. İnsanlar eğer yaptıklarının bedelini ödeseydi onların yerine gelen insanlar bunları yapamyacaktı.

* Hiç kimseye bir şey olmuyor. Onlar da dalga geçer gibi, yüzümüze bakarak yapmaya devam edecekler.

* Yarın çok başka bir olay duyacağımıza da eminim. Çünkü yaptırım yok. Ortada işleyen bir hukuk yok.