Onur Haftası'nda AKP'den LGBTİ broşürü! Ne değişti?

Onur Haftası'nda AKP'den LGBTİ broşürü! Ne değişti?

Onur Haftası son yıllarda hiç olmadığı kadar baskı altında ve polis müdahaleleriyle geçerken akıllara Erdoğan'ın liderliğini yaptığı AKP'nin geçmiş senelerdeki LGBTİ+ broşürleri yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Haziran 2015 seçimlerinde dikkat çeken bir hamleyle LGBTİ+ açılımı yapmış, İstanbul sokaklarında "Gay Pride yapılabilen bir ülke, Muhafazakar insanların daha görünür olması kimsenin hayat tarzına müdahale edildiği anlamı taşımıyor" yazılı broşürler dağıtılmıştı.

brosur-ic.jpg

Aradan geçen yıllar yaşam tarzına müdahale ve baskılar daha da artarken son zamanlarda LGBTİ+'lar açık hedef haline getirilerek, düzenledikleri etkinlikler de müdahalelerle anılır oldu.

2015'te HDP'nin eşcinsel aday göstermesine tepki gösteren AKP, aynı dönem gerçekleştirdiği mitinglerde LGBTİ+ bayraklarına müsaade etmiş ve LGBTİ+'lar ile ilgili broşür dağıtmıştı. 

aklgbt-670.jpg

Bugüne gelindiğinde Onur Yürüyüşü polis müdahalesi altında gerçekleştirilmeye çalışılıyor ve birçok kişi AKP'ye ve Erdoğan'a ne değişti diye soruyor...