Orman yangını şüphesiyle gözaltına alınıp bırakılmıştı... Ormanda tiner şişesiyle yakalandı!

Orman yangını şüphesiyle gözaltına alınıp bırakılmıştı... Ormanda tiner şişesiyle yakalandı!

Ormanlık alanda çıkan yangın sebebiyle gözaltına alınan ve adli kontrol ile serbest bırakılan bir kişi, başka bir ormanlık alanda tiner şişesiyle yakalandığı açıklandı.

Türkiye, 30'dan fazla ilde çıkan yangınlarla mücadele ederken, sabotaj şüphesi tartışılmaya devam ediyor. Resmi kurumlar sabotaj ihtimali üzerinde durmazken Bilecik'te dikkat çeken bir olay yaşandı. Ormanlık alanda geçtiğimiz günlerde çıkan yangın nedeniyle gözaltına alınan ve üzerinde tiner şişesi bulunan bir şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Yangın ise büyümeden kontrol altına alınmıştı. Söz konusu şahıs, serbest bırakılmasının ardından bir başka ormanlık alanda yine tiner şişesiyle birlikte yakalandı.

Orman yangınlarını önlemek amacıyla Kent Ormanı'nda devriye atan Bilecik Belediyesi zabıta ekipleri, ormanlık alanda yere oturmuş olarak gördüğü bir kişinin yanına gitti. Söz konusu kişinin geçtiğimiz gün çıkan orman yangının şüphelisi olarak gözaltına alınan 43 yaşındaki Erkan A. isimli şahıs olduğu ortaya çıktı. Üzerinde yine tine şişesiyle yakalanan şahıs, tekrar gözaltına alındı.