Ortalığı karıştıran yorum: O anketçi İnce'den para mı aldı?

Ortalığı karıştıran yorum: O anketçi İnce'den para mı aldı?

Optimar Araştırma Şirketi'nin Muharrem İnce ile ilgili yaptığı anket kavgaya neden oldu. Habertürk yazarı Kübra Par, sonuçlarla ilgili "üfürme anketler" yorumunda bulununca Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir çok sert sözlerle yanıt verdi.

Optimar Araştırma Şirketi, geçtiğimiz gün "Muharrem İnce parti kurarsa oy verir misiniz? / Sizce CHP Genel Bakanı kim olmalıdır?" diye sordu. 

"YAHU SON GÜNLERDE ÖYLE ANKETLER YAYINLANIYOR Kİ"

Sonuçları kamuoyula paylaşan Hilmi Daşdemir'e Habertürk yazarı Kübra Par'dan eleştiri geldi. "Üfürme anketler" başlıklı yazısında Optimar'ın yaptığı anketin sonuçlarını köşesine taşıyan Kübra Par, "Üşenmesem anket firması pardon daha havalı tabiriyle 'kamuoyu araştırma şirketi' açacağım. Nasıl olsa rakamları şişirip, gaz verip desteğini alacak bir kaç siyasetçi düşer ağıma. Onlar arka kapıdan finanse eder, ben bağımsızmışım gibi yaparım, gül gibi geçinip gideriz. Yahu son günlerde öyle anketler açıklanıyor ki şaşmamak mümkün değil. Mesela Optimar’ın son CHP anketi.

"SAKIN BU SONUÇLARA BAKIP GAZA GELME MUHARREM İNCE"

Güya “Sizce CHP Genel Başkanı kim olmalıdır” sorusuna vatandaş şöyle demiş:

Muharrem İnce: Yüzde 41.0

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 28.7

Canan Kaftancıoğlu: Yüzde 6.7
Ümit Kocasakal: Yüzde 1.7
İlhan Cihaner: Yüzde 1.7
Tolga Yarman: Yüzde 1.7
Mansur Yavaş: Yüzde 1.1
Ekrem İmamoğlu: Yüzde 1.1
Aytuğ Atıcı: Yüzde 0.8
Diğer: Yüzde 1.8
Cevap yok/Fikrim yok: Yüzde 11.3

Yani anket o kadar gerçekçi ki CHP seçmeninin son derece beğendiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu bile kamuoyunun adını yeni duyduğu Tolga Yarman’ın gerisinde kalmış . Acaba söz konusu şirket örneklem grubunu AK Parti Genel Merkez'den mi almış diye düşünmeden edemiyor insan! Sevgili Muharrem İnce, aman ha sakın bu sonuçlara bakıp gaza gelmeyin! Muhalefette bir silkinme yaratacağı için Memleket Hareketi başlatmanızı sıcak karşılayanlardanım. Hatta yeni bir parti kurmanız daha tutarlı olacaktır. Fakat Cumhurbaşkanlığı adaylığına direkt soyunursanız Samuel Beckett'ın "Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil" sözünü hatırlatabilir hikâyeniz. Ayağı yere basmayan anketler size gereksiz bir cesaret vermesin.

"SENİN YAŞIN KADAR ARAŞTIRMACILIĞIM VAR"

Optimar Araştırma Şirketi Hilmi Daşdemir, Twitter hesabından Kübra Par'a çok sert yanıt verdi.  "Üfürükten gazeteci bizim anketimize üfürükten anket demiş. Senin yaşın kadar benim araştırmacılığı m var. Şükür ki iş ahlakından hiçbir zaman taviz vermedik. Bundan da taviz vermeyeceğiz" diyen Daşdemir, sözlerine şöyle devam etti: 

"SEVİYESİ DÜŞÜK OLANLARA..."

"Sahada toz yutmuş, ayazda ellerim kalem tutmayacak kadar üşüyerek anket yapmışım. Şimdi de aynı fedakarlıkla çalışıyorum. Sadece ben değil tüm çalışma arkadaşlarımın emeği var.Bir araştırmada yüzlerce anketör çalışır . Hepsi veriye dayanır benim konuşmalarımın. Emeğe dayanır. Optimar ailesi yılların birikimi deneyimi ve emeği ile haklı bir başarı kazanmıştır. Seviyeli eleştirilere her türlü aynı seviyede cevap veririm. Seviyesi düşük olanları da önce Allah’a sonra kamuoyuna havale ediyorum. Biz namusumuzla emeğimizle bir yerlere geldik. Ya siz?"

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIMLAR

Optimar Araştırma Şirketi Hilmi Daşdemir'in Muharrem İnce ile ilgili anketlerin yanı sıra son günlerde  İnce ile ilgili sosyal medya hesabından sık sık paylaşım yapması da dikkat çekti.