ÖZEL HABER | Kabine değişikliğine "Bildiri" rötarı! Fahrettin Altun görevden mi alınıyor?

ÖZEL HABER | Kabine değişikliğine "Bildiri" rötarı! Fahrettin Altun görevden mi alınıyor?

AKP’nin kongresi sonrasında beklenen kabine değişikliğinin, 104 amiralin imzasını taşıyan bildiri nedeniyle ertelendiği öğrenildi. Kaynaklar, muhalefetin sıklıkla eleştirdiği İletişim Başkanı Altun’un önümüzdeki günlerde görevden ayrılacağını ifade etti.

YURT GAZETESİ ÖZEL / AKP’nin kongresi sonrasında beklenen kabine değişikliğinin, 104 amiralin imzasını taşıyan bildiri nedeniyle ertelendiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümette önemli isimlerin değişmeyeceği ifade edilirken, kabine de bulunan bazı bakanlıkların bölünerek yeni isimlerin görevlendirildiği iddia edildi.

AKP’nin kongresi sonrasında beklenen kabine değişikliğinin, 104 amiralin imzasını taşıyan bildiri nedeniyle ertelendiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümette önemli isimlerin değişmeyeceği ifade edilirken, kabine de bulunan bazı bakanlıkların bölünerek yeni isimlerin görevlendirildiği iddia edildi.

Ak Parti’nin 7.Olağan Büyük Kongresi’ni tamamlamasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabinede yapacağı değişikliklere yönelmişti. Kongre sürecinde parti yönetimine bazı yeni isimlerin girmesi ve bazı isimlerin de üstünün çizilmesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabinesine ilişkin beklentileri de arttırmıştı.

Kulislerde özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yerine yeni isimlerin atanacağı konuşulurken, Cumhurbaşkanlığı’na yakın kaynaklar bu beklentinin aksi yönünde bilgi verdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu Marmaris’te yeni kabineye ilişkin değerlendirme toplantıları yaptığını ifade eden Ak Parti’ye yakın kaynaklar, bu toplantılara Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Metin Kıratlı, Yardımcısı ve Sözcü İbrahim Kalın’ın da aralarında bulunduğu isimlerin de katıldığını söylediler.

Bu görüşmelerde daha önce birleştirilen bazı bakanlıkların yeniden ayrılarak yapılandırılmasına ilişkin kanuni alt yapının hazırlandığını da vurgulayan kaynaklar, çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kapsadığını iddia ettiler.

YENİ KABİNEYE, BİLDİRİ RÖTARI

Öte yandan bu çalışmanın hafta sonu tamamlanmasının ardından 5 Nisan 2021 Pazartesi saat 15.30’da açıklanmasının planlandığını da belirten yetkililer, 104 amiral tarafından gece yarısı açıklanan bildiri nedeniyle bir rötarın söz konusu olduğunu vurguladılar. Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’ın yeni kabinesinde beklenenin aksine sürpriz bir değişiklik olmadığını da dikkat çeken yetkililer, sadece birkaç yer değiştirme ve ile yeni oluşan bakanlıklara atamalar yapılacağını söylediler.

Yeni kabinenin büyük olasılıkla 9 Nisan 2021 Cuma günü kamuoyuna açıklanmasının planlandığını da belirten Cumhurbaşkanlığı kaynakları, küçük bir olasılık olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu düzenlemeyi Ramazan Bayramı’ndan sonraya da bırakabileceğini de ifade ettiler.

FAHRETTİN ALTUN GÖREVDEN GİDİYOR

Bu arada Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarıyla yaptığı toplantıya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un katılmadığı öğrenildi. Muhalefet tarafından sıklıkla eleştirilen İletişim Başkanı Altun’un önümüzdeki günlerde bu görevden ayrılacağını iddia eden kaynaklar, kendisinin diplomat yada farklı bir görevle yurtdışına atamasının yapılacağını da öne sürdüler.

İlgili Haberler