Özgür Özel kameraların karşısında! Tarihi zafere doğru ilk açıklama

Özgür Özel kameraların karşısında! Tarihi zafere doğru ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel oy sayım işlemi devam ederken ilk açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel oy sayım işlemi devam ederken ilk açıklamasını yapmak üzere kameraların karşısına geçti. Özel tarihe geçecek şu ifadeleri kullandı:

"SEÇMEN TÜRKİYE FOTOĞRAFINI DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERMİŞTİR"

"Bugün seçmenlerimiz çok önemli bir karar verdiler. Sonuçlar göstermiştir ki Türkiye'de seçmen yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye ülkemizde yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi.

"MİLLETİMİZ ÜLKEMİZİN VE BELEDİYELERİN NASIL YÖNETİLMESİ GEREKTİĞİNE DAİR MESAJ VERMİŞTİR"

Bugün seçmen Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. CHP ile milleitmizle kurduğumuz Türkiye ittifakı tarihi bir sonuç elde etmiştir. Milletimiz sadece yerel yöneticilere karar vermemiş ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmesi gerektiğine nasıl yönetilmemesi gerektiğine dair bir mesaj vermiştir.

Milletimiz ekmeğini küçültenlere, demokrasiyi küçümseyenlere mesaj vermiştir. Yok sayılanlar ülkeyi yönetenlere açık mesaj vermiştir.

"KİMSENİN KAYBETMİŞ HİSSETMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Ülkemizin gelecek yıllarda hakkı, hukuku, adaleti tanımayan, siyasete bundan sonra geçit vermeyeceğini bugün gördük. Bilinmesini isterim ki bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımız kimsenin hezimeti olmayacaktır. Kimsenin hezimeti değildir. Bugün, hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız kötü niyeti cezalandırmıştır.

Halkımız yaşam alanlarını bir 5 yıl daha yönetecek belediye başkanlarını seçmiştir. Seçmenlerimizin partimizin yaşadığı değişimi onayladıklarını yüreklendirdiklerini kendi şehirleri ve Türkiye için de istediklerini ifade ediyor. Geçen mayısta yaşadığımız üzüntüden sonra büyük duygusal kopuşa CHP Kurultayı ve o kurultayda Genel Başkanı ve yönetimi seçimle değişebilen bir partinin Türkiye'de var olduğunu gösteren başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'nin kimi desteklemiş olursa olsun tüm delegelerine çok şey borçluyuz."

Özel, açıklamasında CHP'nin önde olduğu illeri şöyle sıraladı:

"Şu anda bizdeki verilere ve tüm kaynaklardan desteklenen verilere göre Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul'u yeniden kazandık. Balıkesir, Bursa, Manisa ve Denizli büyükşehirlerini kazandık."