"Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım" diyen Barış Yarkadaş kesin kararını verdi

"Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım" diyen Barış Yarkadaş kesin kararını verdi

CHP kurultayı öncesinde adaylık yarışı ile ilgili "Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım" diyen gazeteci Barış Yarkadaş nihai kararını verdi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndan partinin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıl sonra koltuğu Özel'e bıraktı. 

BARIŞ YARKADAŞ GAZETECİLİĞİ BIRAKTI MI?

Kurultay'dan sonra en çok konuşulan konulardan biri ise gazeteci Barış Yarkadaş'ın kurultay öncesi sarf ettiği sözler oldu. TV100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın 16 Eylül tarihinde yayınlanan 'Kübra Par'la Farklı Açılar' programındaki "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözleri sosyal medyada gündem oldu. Yarkadaş, kurultay sonrası Özel genel başkan seçilince aktif gazeteciliği bıraktığını açıkladı.

ÖZGÜR ÖZEL ARAYA GİRDİ

CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel, bu gelişmenin ardından Yarkadaş'ı aramış; Yarkadaş, Özel ile yaptığı görüşmeye dair şunları söylemişti:

"Özgür Özel'le uzun bir görüşme yaptık. 3 yıl birlikte biz milletvekilliği yaptık. Dolayısıyla biz kendisinin deyimiyle kardeşlik hukukumuz var. Hiçbir şekilde mesleği bırakmamın doğru olmayacağını ifade etti. Mesleği bırakmam halinde çok üzüleceklerini belirtti. Ben de yeniden değerlendireceğimi belirttim."

"AKTİF GAZETECİLİĞİ BİR KENARA ŞİMDİLİK BIRAKTIK"

Barış Yarkadaş bugün katıldığı canlı yayında nihai kararını açıkladı. Yarkadaş yaptığı açıklamada mesleği bırakıp bırakmayacağına ilişkin, "Yazılarımla da TV100'de olacağım. Ama dediğim gibi aktif gazeteciliği bir kenara şimdilik bıraktık" diye konuştu.