
Özgür Özel, teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganından rahatsız olanlara seslendi: "Ne diyeceklerdi, 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi?"
CHP lideri Özgür Özel, teğmenlerin mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganından rahatsız olan Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına seslenerek "Ne diyeceklerdi, 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi?" ifadelerini kullandı.
CHP lideri Özgür Özel, partinin Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Özel yaptığı açıklamada teğmenlerin mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenleri hedef gösteren Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına seslendi.
Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları birincileri kadın teğmenleri tebrik eden Özel, "Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi, "Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz" mi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" dedi.
"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ DEMEYEN BİR TEĞMEN VARSA BEKA SORUNU ORADADIR"
Özel konuşmasına şöyle devam etti:
"'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır.
Bu ne siyasettir, ne 28 Şubatçılıktır bilmem ne... Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gittik Meclis'i açtırdık. Orada durmaya biliriz.
"HEDEFE KOYMAYA KALKANLARI TARİH DE BİZ DE AFFETMEYECEĞİZ"
Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz."