Özgür Özel'den AKP'ye 'bildiri' resti: "Hataları yapıp soruları yanıtlamayan iktidarla aynı a4 kağıdın üzerinde buluşmayacağız"

Özgür Özel'den AKP'ye 'bildiri' resti: "Hataları yapıp soruları yanıtlamayan iktidarla aynı a4 kağıdın üzerinde buluşmayacağız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Şehit veriyoruz. Yoksul evlere bayraklar asıyoruz. Sonra TBMM'de bildiri yayınlıyoruz. Cumhurbaşkanı şehidimizin tabutuna elini koyup öbür elinde mikrofonla siyaset yapıyor. Mesele kapanıyor. Biz artık burada yokuz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırısına karşı Meclis bildirisine imza atmayıp, CHP'nin kendi bildirisini yayımlamasına ilişkin konuştu ve eleştirilere yanıt verdi.

Türkiye'yi yasa boğan ve peş peşe iki günde gelen 12 askerimizin şehit haberiyle ilgili konuşan Özel şunları söyledi:

"İMZALAMAKLA ŞEHİT GELMİYORSA GÜNDE 5 BİN TAME İMZA ATAYIM"

"Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa, günde 5 bin tane imza atayım. Biz bildiriye imza atıyoruz. Onlar bayrağı asıyorlar. Erdoğan propaganda yapıyor. Bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Bugün saat 11.00'de bekledik. Meclis açıldı. Bakan vardı Mehmet Şimşek. Sorduk 'hükümet bilgilendirecek' mi diye? 'Hayır', dedi.

HÜKÜMETE PENÇE-KİLİT OPERASYONU İLE İLGİLİ SORULAR

20 aydır Pençe-Kilit sürüyor. Hedefleri neydi hedefe ulaşıldı mı ulaşıldıysa niye oradayız? Ulaşılmadıysa hedeflere ulaşılamama sebebi nedir? Pençe Kilit'te kaç Mehmetçik var? Pençe Kilit'te ilan edilen şehitlerin dışında şehidimiz var mı ya da bazı şehitlerimiz terör örgütlerinin elinde mi ya da canlı olup olmadığını bilmediğimiz askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi? Bunların yanıtını bekliyoruz.

"HATA YAPIP SORULARI YANITLAMAYAN İKTİDARLA AYNI A4 KAĞIDINDA BULUŞUP ONA MEŞRUİYET KAZANDIRMAYACAĞIZ"

Bundan sonra şunu söylüyoruz. Hataları yapan soruları yanıtlamayan bir iktidarla aynı a4 kağıdın üzerinde buluşup ona meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler, biz de üzerimize düşeni yapalım. Ama bir ezberi anlayışla ana muhalefet partisi biz ne yaparsak yapalım bizimle imza atar, atmayız! 

"NE VARDI DA SİZ İMZA ATTINIZ?"

Bir başka siyasi parti sözcüsü diyor ki bu metinde ne vardı imza atmadınız? Ne vardı da imza attınız siz? bir öncekinden ne farkı vardı? O bildiriye imza atmak yerine bizlerle birlikte çok daha etkili muhalefet yapmak yerine niye iktidarın arkasında hizalanıyorsunuz. Onlara güç verip nefes oluyorsunuz? Onlar bu ülkeye güç mü veriyor? Sorunları çözüyor mu?"

"EZBERİ BOZULDUĞU İÇİN NE DEDİĞİNİ ŞAŞIRMIŞ"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in kendisini hedef alan sözlerine de yanıt veren Özel şöyle dedi:

"Ömer Çelik çok kolay siyasete alışmış. Bugün ezberi bozulduğu için ne dediğini şaşırmış. Bir bizim imza attığımız bildiriye bak bir de sizinkine. Senin şaşırdığın muhalefet olarak kolayca arkana dizilmemiş olmamız. Şaşırmanız sorumluluğunuzu hatırlatmış olmamız. Şaşırmanız MSB'den bilgi istiyor olmamız. O bilgilendirmeyi yapamayacak acziyetteyseniz Ömer Çelik'e söyleyecek sözüm yok.

"BUNDAN SONRA ÖYLE YAĞMA YOK" 

CHP'nin terörle mücadele konusunda en ufak sıkıntısı ve tavizi olmaz. Ama terörle mücadele ederken silahlı kuvvetlere destek vermek başka, hataları yapan iktidarı tartışmamak başka bir şeydir. Bundan sonra öyle yağma yok."