Özgür Özel'den bir 'adaylık' mesajı daha! Parti içine uyarı

CHP lideri Özgür Özel, partisinden çıkan kendi hakkındaki adaylık söylemlerine yönelik bir mesaj daha verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisi hakkında 2028 cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden parti içi adaylık tartışması başlatılmasına bugünkü grup toplantısında tepki gösterdi.

CHP lideri sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Yanlışları uyararak, örterek… Doğruları alkışlayıp teşvik ederek…" ifadeleriyle dikkat çeken bir mesaj daha verdi ve yurttaşlara seslendi.

"BİRİLERİNİN TÜKENMEKTE OLAN İKTİDARINI TEKRAR CANLANDIRMAK GİBİ BİR HATA YAPMAYACAĞIM"

Özgür Özel'in mesajı şöyle:

"Yanlışları uyararak, örterek… Doğruları alkışlayıp teşvik ederek… Her biri kendi evladı olan yıldızlarını parlatmak ve bu partiyi güçlendirmek boynumun borcudur. Birilerinin tükenmekte olan iktidarını tekrar canlandırmak gibi bir hata yapmayacağımdan, herkes emin olsun."

ekran-goruntusu-2024-05-07-233104.png

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yaptıkları açıklamalarda Özgür Özel'in adını vermiş, iki ismin çıkışı kamuoyunda dikkat çekmişti. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise parti grup toplantısında bu tartışmaya şu sözlerle noktayı koymuştu:

"Hazır birinci partiyken, işler yolunda gidiyorken, seçim yeni geride kalmışken, gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması dostumuz tarafından iyi niyetle yapılsa da hiçbirimize faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP'nin ivmesini düşürmek, gücünü azaltmak, çelme takmaktan başka bir gayreti yoktur.

Dün MYK toplantısında açıkça ifade ettim, ne kadar iyi niyetle de olsa, ne kadar soru da gelse hiçbir arkadaşımızın bu tartışmalara dahil olmasını doğru bulmam, bundan sonra da istemem. Bizim her birimiz gönlümüzdeki adayı gönlümüzde tutarak, gönüllerimizdeki ortak bir duyguyu ön plana çıkarmak lazımdır. Kimin gönlünden kimin geçtiğinin hiçbir önemi yoktur.

Günü gelince CHP'nin bir adayı olacak. O aday, CHP'nin seçilmişleriyle, üyeleriyle, halkın sesini dinleyerek bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. CHP'nin genel başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP'nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun."