Özgür Özel'den Burcu Köksal'a yanıt: "8 Mart'tan itibaren..."

Özgür Özel'den Burcu Köksal'a yanıt: "8 Mart'tan itibaren..."

CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti'yi hedef alan ifadelerinin üzerine açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bütün belediye başkan adaylarının taahhütname imzalayacağını aktardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik ayrımcı sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 8 Mart'tan itibaren Türkiye'de bütün belediye başkan adaylarının taahhütname imzalayacağını söyledi.

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ TAAHHÜTNAME İMZALAYACAKLAR"

Özgür Özel, Kütahya'daki halk buluşmasında konuştu. Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"8 Mart’tan itibaren bütün belediye başkanlarımız bir taahhütname imzalayacaklar. CHP’li belediyeler kadın hakları konusunda, hayvan hakları konusunda taahhütnameleri konusunda taaddütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler, kişilerin dini inancı, hangi siyasi görüşe bağlı kalmaksızın belediye hizmetlerine eşit sunacaklarına, belediye kapılarının kapılarını herkese açık olacaklarına dair söz verecekler."

BURCU KÖKSAL NE DEMİŞTİ?

Özel'in de yer aldığı dünkü Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı öncesinde konuşan Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" demişti.

Uşak'ta konuşan Özgür Özel “Sürçülisan yaşandı” derken, TV100den Barış Yarkadaş’a konuşan Köksal "Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum" demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Bakırköy'den Burcu Köksal'a "Öyle 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" sözleriyle çok sert bir yanıt vermişti.