Özgür Özel’den ekonomideki yangına dikkat çekti: “Enflasyonda Tansu Çiller’e denk geldik!”

Özgür Özel’den ekonomideki yangına dikkat çekti: “Enflasyonda Tansu Çiller’e denk geldik!”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, enflasyon rakamları üzerinden iktidara yüklendi. CHP’li Özgür Özel, Türkiye’nin enflasyon verilerinde Tansu Çiller dönemine denk geldiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin konuştu. TÜİK ve ENAG rakamlarına atıfta bulunarak konuşan Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte yaptığı konuşmalara da dikkat çekti. İktidarı topa tutan CHP’li Özel şunları söyledi:

“NEBATİ’NİN SÖYLEDİKLERİNİN DOĞRU OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

“Bugün TÜİK tarafından enflasyon rakamları açıklandı. Bir kez daha Nebati’nin ve ekonomi yönetiminin söylediklerinin doğru olmadığı ve toplumu yanıltmaya çalıştıkları ortaya çıktı.” 

“VERİN YETKİYİ KARDEŞİME DEMİŞTİ BUGÜN ENFLASYON YÜZDE 70’E GELDİ”

“ENAG verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 156. Gördes’teki vatandaşlarımıza sorduğumuzda da TÜİK’in enflasyonunu hisseden ve savunan kimse yok. Her ürünün fiyatının iki, üç kat arttığını söylüyorlar. Bugün ‘Verin yetkiyi kardeşime, dövizle, faizle, enflasyonla nasıl mücadele edilir, görün’ diyen tek adam rejimi, enflasyonu yüzde 29’dan almıştı, bugün enflasyon yüzde 70’e geldi.”

“TÜKETİCİ AÇISINDAN 20, ÜRETİCİ AÇISINDAN 35 YILIN EN YÜKSEK RAKAMLARI”

“Bu rakamlar tüketici fiyatları açısından son 20 yılın, üretici fiyatları açısından son 35 yılın en yüksek rakamları. Enflasyonda Tansu Çiller’e denk geldik. Düşürdük dedikleri enflasyonu yüzde 70’e çıkardılar. Ki bu rakamlar, kendilerinin başkanını sürekli değiştirdikleri, rakamlarına müdahale ettikleri, emekliye ve asgari ücretliye az zam vermek için düşük gösterdikleri TÜİK’in rakamları.”

“ASGARİ ÜCRETİN VE EMEKLİNİN MAAŞLARI YENİDEN BELİRLENMELİ”

“Bunlar 1 yılda olduğunda baş edilmesi güç zamlar son bir ayda oldu. Son bir ayda emeklinin maaşına, çalışanın maaşına zam gelmedi. Acilen çağrıda bulunuyoruz ki enflasyona göre her ay asgari ücretin ve emekli maaşlarının yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Sendikalar, işçinin ve emeklinin talebini dile getirsinler. Her ay enflasyona göre farkın üzerine eklenmeyen maaşlar, vatandaşlarımızı açlığın pençesine bırakmış durumdadırlar.”

“1 MAYIS’TA MÜJDE VERECEKTİ HALA DAHA HABER YOK!”

Son 1 ayda emekliye zam yapmayanlar, asgari ücrete zam yapmayanlar, Türk Hava Yolları yönetim kurulu üyelerinin huzur haklarına, Borsa İstanbul yönetim kurulu üyelerinin huzur haklarına, Kızılay yöneticilerine zam yaptılar. Vatandaşına zam vermeyenler kendilerine yüzde 190 zam vermekten sıkılmadılar. Çalışma Bakanı, Kadir Gecesi’nde Bayburt’ta 1 Mayıs’ta Cumhurbaşkanının müjde vereceğini söyledi. Hâlâ daha haber yok. Bir an önce bir müjde varsa verilmelidir.”