Özgür Özel'den ezber bozan sözler: "Atatürk'ten bahsedip, alkış alarak ilerlenemez"

Özgür Özel'den ezber bozan sözler: "Atatürk'ten bahsedip, alkış alarak ilerlenemez"

Adı CHP Genel Başkanlığı için geçen isimlerden CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi adına dikkat çeken özeleştirilerde bulundu.

14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de değişim tartışmaları sürerken genel başkanlık için adı geçen isimlerden CHP Grup Başkanı Özgür Özel, dikkat çeken özeleştirilerde bulundu.

Ezber bozan ifadeler kullanan CHP'li Özel şunları söyledi:

"ACABA OYUNA GELMEME OYUNUNA GELİYOR OLABİLİR MİYİZ?"

"Bu zamana kadar 'Oyuna gelmeyelim', 'Buna tepki vermeyelim, barolar tepki versin', 'Buna tepki vermeyelim, sivil toplum tepki versin', 'Buna bir şey demeyelim, yanlış anlaşılmasın', 'Seçimler yaklaşıyor, oyuna gelmeyelim' demişiz. Bunları hep yaptık ve uyduk. Bir gün 'Acaba oyuna gelmeme oyununa geliyor olabilir miyiz?' dedim. Böyle bir süreci yaşadık. Bugün herkes, herkesi eleştirebilir.

"SEÇMENDE DUYGUSAL KOPUŞ VAR"

Türkiye siyaseti tarihinin en büyük tehlikesiyle karşı karşıyadır. O tehlike şudur, yüzde 87'lik katılım oranını bir daha bulamayabiliriz. Seçmende bir duygusal kopuş var. Bizim seçmenimiz hep kızar, kapıyı çarpar gider.

"KOLAYCILIK VE KANDIRMA"

En kolay alkışın 'Atatürk' denilerek alındığı bir siyasi partinin siyaset üretme pratiğinde sorun var. Sıkışınca milli mücadeleden, Atatürk'ten bahsedip, alkış alarak ilerlenemez. Bambaşka bir şey konuşuyor olmak lazım. Bunda bir kolaycılık, birbirimizi kandırmak var"