Özgür Özel'den Gazze'yi siyasete alet eden Murat Kurum'a sert tepki

Özgür Özel'den Gazze'yi siyasete alet eden Murat Kurum'a sert tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimler ile ilgili Gazze'yi siyasete alet eden AKP İstanbul adayı Murat Kurum'a sert tepki gösterdi.

AKP İBB Adayı Murat Kurum, Bakırköy’deki ‘Konya Hemşehri Buluşmaları’nda yaptığı konuşmada “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır.” ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN BELEDİYELERİMİZİN, KIZILAY'IN, AFAD'IN YARDIMLARI REFAH SINIR KAPISINDA DURUYOR"

Kurum'a yanıt CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi. Bursa Osmangazi’de gazetecilere konuşan Özel, Kurum’un açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“Bir tarafı utanmazlık, bir tarafı riyakarlık, bir tarafı sahtekarlık. Bu kadar utanmaz siyaset olmaz olsun. Murat Kurum İliç felaketinin müsebbibi ya, Allah göstermesin İBB başkanı olsa İstanbul’un felaketi olur. Bir yandan Erdoğan diyor ki ‘Gazze’deki çocuklara yardım yapamadık mahçup olduk’ diyor. Bütün belediyelerimizin, Kızılay’ın, AFAD’ın yardımları refah sınır kapısında duruyor. Erdoğan, İsrail’le iyi ilişkiler geliştirmiş olmasına rağmen Refah Sınır Kapısı’ndan Filistinli çocuklara yardım sağlayamıyor.

"MURAT KURUM'DAN DAHA SEVİYESİZ, SİYASETİN ACEMİSİ, İNSAN AKLINI HAFİFE ALAN BİR ADAY GÖRMEDİM"

Bu kadar insanların aklını alaya alan, yaptığı işi hafife alan ve bu kadar riyakarlıkla iş yapmaya çalışan bir belediye başkan adayı, hiçbir seçim bölgesinde yoktur. Murat Kurum‘dan daha seviyesiz, daha siyasetin acemisi ve insanların aklını hafife alan bir belediye başkan adayı ben görmedim. Filistin’deki çocuklara yardım yapmak için belediyeyi AK Parti’nin kazanması gerekiyorsa vay bizim halimize.

Bugün adayı çekmek için son gün. Ben Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam çeker alırım. Murat Kurum orada duracağına, Pinokyo koysa Murat Kurum’dan daha inandırıcıdır.”