Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na: "Allah ondan razı olsun"

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na: "Allah ondan razı olsun"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Tire'de halkla bir araya geldi. Özel, konuşmasında CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Tire ilçesinde yurttaş ile bir araya geldi. Özel, konuşmasında CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hatırlattı. Özel konuşmasında Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

"ALLAH ONDAN RAZI OLSUN"

Özgür Özel, yaptığı konuşmada emeklinin sorunlarını gündeme getirdi. AKP döneminde emeklinin cebindeki maaşın eridiğini belirten Özel, bayram ikramiyeleri için eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Özel, "Bayram ikramiyesini kimin sayesinde alıyoruz? Kılıçdaroğlu sayesinde. Allah ondan razı olsun" ifadelerini kullandı.

"BAYRAM İKRAMİYESİNİ KILIÇDAROĞLU SAYESİNDE ALIYORUZ"

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Emeklinin halini gördünüz. AKP ilk iktidara geldiğinde 'kriz var' diyordu. O zamanlar emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Emekliyle uğraşmasa, enflasyona ezdirmese, Tayyip Bey gelip emeklinin maaşına dokunmasaydı, düzen sürseydi bugün emekli maaşı 26 bin TL olacaktı. 3 Kasım 2002 günü en düşük asgari ücret, tam 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 10 bin TL iki buçuk çeyrek altın alıyor. Bayram ikramiyesini kimin sayesinde alıyoruz? Kılıçdaroğlu sayesinde. Allah ondan razı olsun. 2015 yılında Kemal Bey dedi ki 'İki bayramda da birer emekli maaşı". Dediler ki 'Olmaz, veremezsin". Yeniden seçime giderken ne dediler? 'Biz de vereceğiz'. 2015'te söz verdiler, 2018'de 1000 TL verdiler."