Özgür Özel'den yeni yıl mesajı! Yerel seçimler için dikkat çeken çağrı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yıl için bir mesaj yayınladı. Videolu paylaşım yapan Özel, "Ülkemizi, gençlerimize yakışır bir ülke haline getireceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 yılına girerken X hesabından yayınladığı videolu mesaj ile yeni yılı kutladı. Özel, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için de mesaj verdi. Özel'in yılbaşı paylaşımı şöyle:

"DEPREMİN 1. YILI DOLMAK ÜZEREYKEN 10 VATANDAŞTAN 9'U ÇADIR VE KONTEYNERLARDA"

"Bu yıla girerken çok iyi bir yıl bekliyorduk. Çok umutluyduk çünkü Cumhuriyetimizin 100. yılıydı. Ancak 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremle tüm ulus olarak büyük acılar yaşadık. 50 binini üzerinde canımızı kaybettik. Yararlılarımız var ve 100 binlerce kişi evsiz barksız kaldılar. İşin daha kötüsü kendilerine 1 yıl içinde eviniz yapılacak, evlerinize gireceksiniz sözünün aksine nerdeyse depremin 1. yılı dolmak üzereyken 10 vatandaştan 9'u  çadır ya da konteynerde barınmak zorunda kalıyor.

"YENİ ŞEHİTLER VERMEMEK İÇİN HERKESİN GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMASINI BEKLİYORUZ" 

Sadece deprem değil, Cumhuriyetin 100. yılında çok fazla acılar yaşadık. Kazalar yaşadık, felaketler yaşadık ve şehitlerimiz oldu. Buradan bir kez daha kahraman Mehmetçik'i saygı ve sevgiyle selamlarken şehitlerimiz için Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Bundan sonra yeni şehitler vermemek için herkesin görevini en iyi şekilde yapmasını, hiçbir ihmale yer bırakmayacak şekilde en titiz tedbirlerin alınmasını bekliyoruz ve bunun da takipçisi olacağız

"YEREL SEÇİMLERDE İKTİDARA SARI KART GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ"

Cumhuriyetin ilk yüz yılının son yılında Cumhuriyetin 100. yılına gireceğimiz seçimler de yapıldı. 14 mayıs ve 28 mayıs tarihlerinde CHP olarak istediğimiz sonuçları alamadık. Ardından kurultay sürecinde partimizde bir değişim oldu. Şimdi partimiz genç kadrolarıyla, çok daha fazla kadın yöneticilere yer verilen kadrosuyla ikinci yüz yıla giriyor. İlk hedefimiz mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimler. Bu yerel seçimlerde hem geçen seneki seçim sonucunda mutsuz olanları hem de geçen sene seçimlerde Cumhur İttifakına oy verseler de yaşamdan beklediklerini alamayan, hayat pahalılığın altında ezilen, emeklerinin karşılığını alamayan, geleceğinden endişeli olan herkesi 31 Mart seçimlerde hem bu iktidara bir sarı kart göstermeye hem de geleceğe daha umutla bakmak için iyi yönetilen CHP'nin yönettiği, herkesin göç etmek istediği şehirlere bu iyi yönetimi bir ödül vermeye davet ediyoruz. Elbette herkes CHP'nin yönettiği şehirlere gelemez ama verecekleri oylarla iyi CHP belediyeciliğini, halkçı CHP belediyeciliğini kendi şehirlerine getirebilirler. Biz 31 Mart günü oy pusulasında göreceğiniz, sizin için dürüstçe, namusluca çalışacak, israf etmeyecek, yolsuzluğa izin vermeyecek başkan adaylarımıza destek vermenizi bekliyoruz

Bundan 5 yıl önce martın sonu bahar dedik, baharı getirdik. Şimdi bahar getiremediğimiz illere bahar getirmeyi, 5 yıl öne bahar getirdiğimiz illere yazı getirmeyi, güzel günleri sürdürmeyi vaat ediyoruz. Bu güzel duygularla geçmiş yılların acılarını geride bırakıp 2024 yılına umut dolu baktığımız bu duygularla tüm vatandaşlarımızın yeni yıllarını kutluyorum.

GENÇLERE SESLENDİ

Özelikle gençlere sesleniyorum asla umutsuzluğa kapılmayın. gelecek çok güzel olacak ve tüm dünyanın üzerinde hesap yaptığı bu güzel ülkenin gençlerinin gelecekleri için dünyada diğer ülkelerin de hesap yaptıkları hayal kurdukları yarınları kabul etmiyoruz. İstediğinizde gideceksiniz, istediğinizde döneceksiniz ama bu güzel ülke sizin eviniz, vatanınız. Çok yakında bu ülkeyi gençlerimize yakışır bir ülke haline getireceğiz."

ekran-goruntusu-2023-12-31-111845.png