Özgür Özel'in ziyareti öncesi Akşener'den açıklama: "Randevu istedi, verdim. Bilmiyorum gerisini"

Özgür Özel'in ziyareti öncesi Akşener'den açıklama: "Randevu istedi, verdim. Bilmiyorum gerisini"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme talebi üzerine açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerde işbirliği çağrısı yaptığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i yarın sabah ziyaret edecek.

Partisinin bugünkü grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özel ile gerçekleştirmesi beklenen görüşmeye dair sorulan soru üzerine, "Sayın Özgür Özel randevu istedi, ben de verdim. Bilmiyorum gerisini" dedi.

AKŞENER-YAVAŞ GÖRÜŞMESİ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmiş; çıkışta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün sayın Genel Başkanımızın (Özgür Özel), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e selamlarını getirdim. Bu kadar. Bundan sonrası için bir gelişme olur mu, olmaz mı bilmiyorum. İçerik olarak ben bir şey iletme durumunda değilim. Çünkü iki partinin de yetkili kurulları var. Sadece onu ilettim ve şimdi ayrılıyorum. Daha sonrasını gerek görürlerse parti kurulları bir açıklama yaparlar."

ekran-goruntusu-2023-11-29-173641.png

Akşener de bu görüşmeyi, ‘nezaket ziyareti’ olarak değerlendirmişti.

Öte yandan Özgür Özel, kurultay sonrası genel başkanlık koltuğuna oturunca sık sık yerel seçimde işbirliği çağrısında bulunarak, 81 ilde tek başına seçime girme kararı alan Meral Akşener'e sıcak mesajlar vermişti.