Parkta yoga yapan kadınlara müdahale... "Siz şaka mısınız?"

Parkta yoga yapan kadınlara müdahale... "Siz şaka mısınız?"

Eskişehir'de parkta yoga yapan kadınlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Eskişehir'de yasak skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Anadolu Fest'in yasaklanmasının ardından şimdi de parkta yoga yapan kadınlar hedef haline getirildi.

Eskişehir Odunpazarı ilçesindeki Vişnelik Mahallesi'nde bulunan Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan kadınlara güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Müdahalenin nedeni olarak da birilerinin CİMER'e yaptıkları şikayet gerekçe olarak sunuldu.

Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan kadınlara müdahale edilmesine Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan tepki geldi. Başkan Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"BU DA MI YASAK, SİZ ŞAKA MISINIZ?"

"Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız?

Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz."

 

"KİMSEDEN ÇEKİNMEYİN, BİR İHTİYACINIZ OLURSA SÖYLEYİN"

Başkan Kurt bir diğer paylaşımında ise yoga yapan kadınlara destek vererek, "Sevgili Duygu, istediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim. Çok sevgiler, selamlar." ifadelerini kullandı.