"Partiler üstü, herkes desteklemeli" diyorlardı! Mehmet Şimşek'ten Murat Kurum'a oy verin çıkışı

"Partiler üstü, herkes desteklemeli" diyorlardı! Mehmet Şimşek'ten Murat Kurum'a oy verin çıkışı

AKP'nin ekonomiden sorumlu ismi Mehmet Şimşek, “İstanbul’un gelişmesini istiyorsanız Murat Kurum kardeşim için çalışacaksınız, çalışacağız.” dedi.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Erdoğan'ın kabinede ekonominin başına getirdiği Mehmet Şimşek'ten Murat Kurum'a destek açıklaması geldi.

Şimşek, göreve başladığında iktidar kanadının dışında muhalefetten belirli kesimlerin de "siyaset üstü, destek verilmeli" ifadeleriyle savunduğu Şimşek, AKP-MHP adayı Murat Kurum'un belediye seçimini kazanması halinde şirketlerin de kazanacağının altını çizerek, Kurum'a destek istedi.

MEHMET ŞİMŞEK SİYASETE DAHİL OLDU

Göreve atandığından bu yana beyanatlarını X paylaşımlarıyla sınırlayan ve siyasi polemiklere girmeyen Mehmet Şimşek, geleneğini bozarak AKP İstanbul adayı Murat Kurum’a destek verdi.  

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması” programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum’un kampanyasına destek olmak için bir araya geldiklerini belirtti.

"FARK YARATMANIN YOLU MURAT KARDEŞİMİZİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLEMEKTEN GEÇİYOR"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre programda konuşan Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

“Eğer büyükşehir iyi çalışırsa inanın daha verimli şirketlerimiz olur. Çünkü evden işe, işten eve daha az zaman harcarsınız. O nedenle Murat kardeşimiz gelirse metro çalışmaları hızlanırsa, herkes kazanır. Çalışan kardeşimiz kazanır daha az strese girer, şirketlerimiz kazanır daha yüksek verimlilikle çalışır. Dijital çağı yakalamamız lazım ve onun için fark yaratmanın yolu Murat kardeşimizi güçlü bir şekilde desteklemekten geçiyor.”