Pasifik GYO-Göktürk proje alanı davalık oldu

Pasifik GYO-Göktürk proje alanı davalık oldu

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz’daki iki arsayı AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’a ait inşaat şirketine satmıştı. Pasifik GYO'nun proje arazisi iddiaya göre davalık oldu.

Pasifik GYO daha önce yaptığı açıklamada, söz konusu arsalarda Next Level Göktürk ve Next Level Country projelerini hayata geçireceğini açıklamıştı. O proje alanının davalık olduğu belirtildi.

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz'da bulunan iki ayrı parsel için ihale düzenlemişti. İhlaleyi AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın Eşi Fatih Erdoğan’a ait pasifik GYO A.Ş. almıştı. Mahkeme davalık olan proje alanı için şerh koydu.

İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Eyüpsultan Tapu Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: 

DAVALIK OLDU

Davacı Umur Deveci ile davalılar Eyüpsultan Belediye Başkanlığı,Maliye Hazinesi arasında mahkememizce görülmekte olan Tespit sicil kayıları ile ilgili davası nedeniyle davaya konu İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi Kemerburgaz Ada 1374, 1375, 1379, 1380, 3106, ve 1530 perseldeki taşınmazların üzerine davalılar Maliye hazinesi ile Eyüpsultan Belediye Başkanlığı adına kayıtlı olduğunun anlaşılması halinde “DAVALIDIR ŞERHİ” işlenerek satış talebi olması halinde ve şerhin işlenerek en kısa sürede mahkememize bilgi verilmesi hususunda bilgilerinize rica olunur.

mahkeme.jpeg

ERDOĞAN'IN HEMŞERİSİ

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının sahibi Fatih Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hemşerisi olarak biliniyor. Rize Güneysu doğumlu Fatih Erdoğan, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Melih Gökçek döneminde de belediyeden milyonlarca liralık ihaleler almıştı.

Fatih Erdoğan’ın Orpaş Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, 2011 ile 2014 yılları arasında belediyeden tam 142 milyon TL’lik dört ayrı ihale aldığı belirtilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski EGO Garajı’nın bulunduğu 124 dönümlük arazi de, 2015 yılında Fatih Erdoğan’ın sahibi oldu Pasifik İnşaat ile Çiftay Adi Ortaklığı’na ihale edilmişti. Emlak GYO’dan hasılat paylaşım modeliyle satılan arazi tartışmalara neden olmuştu.