Pınar Gültekin davasında karar çıkmadı

Pınar Gültekin davasında karar çıkmadı

Muğla'da Pınar Gültekin’in, Cemal Metin Avcı tarafından katledilmesiyle ilgili davanın 12’nci duruşması yapıldı. Davada karar çıkmadı, duruşma ertelendi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada Pınar Gültekin’in annesi Şefika ve babası Sıddık Gültekin, sanık Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı hazır bulunurken, sanık Avcı ise Afyonkarahisar Yüksek Güvenlik Cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada, savcı mütalaasını vererek, Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Avcı’nın eski eşi Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan, annesi Ayten ve babası Selim Avcı'nın ise suç delillerini gizlemek ve yok etmek suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

GÜLTEKİN KAYIPKEN GEÇEN KONUŞMAYI MAHKEMEYE SUNDU

Duruşmada sanık Avcı, 20 Temmuz 2020'de yani kendisi tutuklanmadan önce ve Pınar Gültekin daha kayıpken K. M. isimli bir işletmeci ile bir komutan arasında geçen mesajlaşmayı delil olarak mahkemeye gösterdi. Avcı, "K. M. isimli işletmeci bir komutana Pınar henüz daha kayıpken, 'Komutanım Pınar'da birinin görüntüleri varmış. Kafası iyiyken bana ‘para istesem mi?’ diye akıl danışmıştı. İş adamıymış Muğla'da. Bana bu görüntüleri yayınlarsam biter bu demişti' diyor görüşmesinde" dedi.

Pınar Gültekin'in aile avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu ise, "Bunları ilk kez duyuyoruz. K. M. 3'üncü celsede Cemal Metin Avcı ile ilgili bir şey bilmiyorum demişti. 9 celse sunulmayan evrak neden şimdi sunuluyor. Bunun Cemal Metin Avcı'nın iddialarını doğrulaması mümkün değil" diye konuştu. Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı'nın avukatları mesajlaşmayı K. M.’nin daha önce mahkemede tanık olarak dinlenmediğini, bu mesajların kanıt olarak kabul edilmesini ve Adli Tıp Kurumu'nun dinlenmesini istediler. Mahkeme ise bu talepleri reddetti.

MERTCAN AVCI: "VARİLİN İÇİNE BAKMADIM, EVE HİÇ GİRMEDİM"

Maktulün yakıldığı sırada olay mahallinde bulunduğu iddiası ile hakkında dava açılan Mertcan Avcı, "Daha önce çok beyanda bulundum. Eski savunmalarım aynen geçerli. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Çapraz sorguya alınan Avcı, sorulara, “Varilin içerisine bakmadım. Bağ evine girmedim. Arazi içine girdim. Keşke ölüm saati belli olsaydı, benim aleyhime bir şey olmazdı Daha önce çok beyanda bulundum. Eski savunmalarım aynen geçerlidir. Beraatımı istiyorum. Otopsi raporları zaten çelişkili" yanıtını verdi.

Mahkeme, sanığın kardeşi Mertcan Avcı hakkında adli kontrol kararı verdi ve duruşmayı 20 Haziran 2022 saat 10.30’a erteledi.

Duruşma sonrasında Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, duruşmaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Savcı mütalaasını açıkladı. Savcı da bizimle aynı fikirde. Bu celse sanık müdafilerinin ve sanığın yeni deliller olduğu iddiaları vardı. Fakat bizim nezdimizde bunlar yargılamayı uzatma amacına matuf delillerdi. Biz bunlara itiraz ettik, mahkeme itirazımız kabul etti ve yeni bir delil toplanmayacak. Bir aksilik olmazsa 20 Haziran'da yani Pınar Gültekin katledildikten neredeyse 2 yıl geçtikten sonra bu mahkemede sonunda karar çıkacağını düşünüyoruz.”

HDP’Lİ KEMALBAY: “ADALET YERİNİ BULSUN İSTİYORUZ”

Duruşmayı takip eden HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü ise duruşma sonrası kadınlar ile birlikte şunları söyledi:

“Ortada soğukkanlı bir şekilde bir kadını canlı canlı yakarak katleden bir katil var ve ona yardım eden kardeşi var. Delilleri karartmak için olay yerine giden ailesi ve iş ortakları var. Bu kadar kapsamlı olan ve maddi gerçeğin bu kadar ortada olduğu bir tabloda iki yılı aşkın bir süredir adaletin sağlanamamasına karşı öfkeliyiz. Bu uzatma hamlelerini kabul etmiyoruz. Umuyoruz ki 20 Haziran'da yapılacak duruşma son celse olsun ve adalet yerini bulsun istiyoruz.”

ANKA