Pistte yürekler ağza geldi!

Pistte yürekler ağza geldi!

Londra'nın en işlek havalimanlarından biri olan Heathrow'da bugün korku dolu anlar yaşandı. İki uçak, pistte park halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

Kazaya karışan uçaklardan birinin Türk Hava Yolları'na (THY) ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı, diğerinin ise Lufthansa'ya ait Airbus A380 tipi yolcu uçağı olduğu öğrenildi. Uçakların pistte manevra yaparken mi yoksa park halindeyken mi çarpıştığına dair net bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki uçakta da maddi hasar oluştu. Görgü tanıklarının aktardıklarına göre THY uçağının kanadında ve Lufthansa uçağının kuyruğunda hasar oluştuğu görüldü.

Kazanın ardından havalimanında bir süre panik yaşandı. Uçuşlar geçici olarak durduruldu ve pist kapatıldı. Yetkililer, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Uçuşlarda Gecikmeler ve İptaller Yaşanıyor

Heathrow Havalimanı'nda yaşanan bu kaza nedeniyle bazı uçuşlarda gecikmeler ve iptaller yaşanıyor. Havalimanı yetkilileri, yolcuların güncel bilgiler için havayolu şirketleriyle iletişime geçmelerini tavsiye ediyor.