Prof. Dr. Ercan: Ankara'nın resmi rakamları her depremi küçük gösteriyor

Prof. Dr. Ercan: Ankara'nın resmi rakamları her depremi küçük gösteriyor

İzmir'de meydana gelen depremin büyüklüğün konusundaki farklı ölçümlere dikkati çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Sizler ister istemez Ankara'nın resmi rakamlarına uyarak her depremi daha küçük gösteriyorsunuz. Aslında her deprem sizin söylediğinizden biraz daha büyük" dedi.

Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'de meydana gelen depremin büyüklüğün konusundaki farklı ölçümlere dikkati çekti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 6,9 olduğunu duyurdu.

FOX TV'de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ercan, "Sizler ister istemez Ankara'nın resmi rakamlarına uyarak her depremi daha küçük gösteriyorsunuz. Aslında her deprem sizin söylediğinizden biraz daha büyük" ifadelerini kullandı.

Ercan, açıklamasına şöyle devam etti: "Malatya depremi için de böyleydi, Elazığ depremi için de... Bu deprem de böyle... 6,6 ile 7,0 arasında o kadar büyük fark var ki... Birisi yaklaşık iki atom bombası gücünde, birisi yaklaşık 40 atom bombası gücünde, o kadar fark eder.