Profesör'den şaşırtıcı "Üniversiteler fuhuş evi" açıklaması

Profesör'den şaşırtıcı "Üniversiteler fuhuş evi" açıklaması

Daha önce Sultan II. Abdülhamid için "Google'ı kullanan, ilk icat eden kişi" ifadeleri ile gündeme gelen Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, üniversiteler için "Neredeyse fuhuş evleri" ifadesinde bulundu.

Sabri Balaman'ın sunduğu ‘Derin Kutu’ adlı programına konuk olan Sofuoğlu, Z kuşağını ‘hedonist’ olmakla suçlayıp üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu ifade etti.

Üniversiteler için ayrıca Sofuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi. Sofuoğlu’nun skandal ifadelerine stüdyodaki konuklar, “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diye tepkisini dile getirdi.

Sofuoğlu ise “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” ifadesinde bulundu.

Ebubekir Sofuoğlu, daha önce de Kütahya'da düzenlenen ‘Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı’nda konuşmuş ve “Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor; fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google'ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han'dır” söyleminde bulunmuştu.