RTÜK'ün hedefinde FOX TV mi var? Selçuk Tepeli iddiası...

RTÜK'ün hedefinde FOX TV mi var? Selçuk Tepeli iddiası...

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, RTÜK'ün hedefinde çiftçi haberine sinirlenerek bardak fırlatan FOX TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden Amerika’daki Türken Vakfı'na para gönderilmesine ilişkin videonun ardından RTÜK harekete geçmiş ve videoyu "eş zamanlı yayımlayan" Halk TV, KRT TV, Tele 1, ve Flash TV ile ilgili dosya hazırlandığı öğrenilmişti.

MUHALİF KANALLAR HEDEFTE

TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın şikâyeti üzerine hazırlandığı iddia edilen dosyada, muhalif kanalların; "Haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz" ilkesine aykırı hareket ettiği öne sürüldü.

"PARA CEZASI İSTENİYOR"

RTÜK üyesi İlhan Taşcı da yaptığı açıklamada, "Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve ‘yorumsuz' bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor" değerlendirmesini yapmış, kararın ise, pazartesi günü yapılacak Üst Kurul toplantısında verileceği bildirilmişti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından dikkat çeken yeni bir paylaşım yaptı. Taşcı, RTÜK'ün bu kez de FOX TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli'yi hedef tahtasına oturttuğunu söyledi.

"SELÇUK TEPELİ RTÜK'TE GÖRÜŞÜLECEK"

Taşcı, "CHP Lideri Sn Kılıçdaroğlu’nun “kaçacaklar” açıklamasının yanısıra; Fox’ta çiftçilerin yarısının tarlasını ekmeyi bıraktığına ilişkin haberi sunarken Selçuk Tepeli’nin bardak fırlatmasını da RTÜK görüşecek. Gerekçe bardağı atarak 'toplumda özgürce kanaat oluşmasına engel olmak'!" dedi.