Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İzmir'den seslendi: "Bu arkadaşlarımız artık hantallaştılar"

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İzmir'den seslendi: "Bu arkadaşlarımız artık hantallaştılar"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir Gündoğdu meydanındaki mitingden yurttaşlara seslendi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İzmir Gündoğdu meydanındaki Millet İttifakı'nın büyük mitingden yurttaşlara seslendi. Karamollaoğlu şunları söyledi:

"BOŞUNA ÇABA HARCIYORLAR"

Boşuna çaba harcıyorlar. Milletimizin derdi belli. Adalet en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz ama yeter mi o da yetmez. İnsanlar geçinebilecekleri kadar gelire mutlaka kavuşmalıdır. Bu sadece yandaşlara bazı pozisyonları hibe ederek sağlanamaz. 85 milyonluk ülkemizde 85 milyonunda hangi kanaatte, düşüncede, inançta olursa olsun rahat geçinebilecek gelire ihtiyacı var. Bunu sağlayamazsanız ülkede huzur olmaz. 

Siz güneş altında genel başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı dinleyeceksiniz. Herkes kendisinin önem verdiği konuları mutlaka dile getirecek, sizlere arz edecek ve desteğini talep edecek. Ben sadece bir hususu gündeme getirerek sözlerimi tamamlamak istiyorum. 

"İZMİR BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ OLDU"

100 küsür sene önce İstiklal Harbimiz başarıyla neticelendi. Burada ülkemizi işgal eden tüm düşmanlar denize döküldü ve İzmir bağımsızlığın sembolü oldu adeta. Bundan dolayı da sizleri de bugün o günkü ecdadımızın torunları olarak tebrik ediyorum.

İKTİSAT KONGRELERİ

Ancak hemen bu bağımsızlık gururunun yaşanmasının ardından yine İzmir'de art arda 7,8 sene farkla İzmir İktisat Kongreleri tertip edildi. Derdimiz neydi? Bağımsızılık mücadelesini verdik, düşmanı kovduk ama şimdi kendi memleketimizde huzur içinde yaşayabilmek için hangi adımları atmamıza ihtiyaç var? Bunlar tek tek belirlendi. Arkasından da belli bir tecrübe geçirdiğimiz için ikinci iktisat kongresi yine İzmir'de yapıldı. 

YERLİ MALI HAFTALARINI HATIRLATTI

1930'lar burada yapılan kongreler neticesinde ülkemizin nasıl büyük hamlelere sahne olduğunu el birliğiyle gördük. Her ilde adeta fabrikalar kuruldu. Tesisler kuruldu. İnsanlarımıza iş imkanı sağlandı. Hatta biraz daha ileri giderek dışarıya bağlılıktan kurtulabilmek için yerli malı haftaları bile tertip edildi.

"HER KONUDA BİZ VARIZ ANLAYIŞIYLA YÖNETMELİYİZ"

Başkasını, dışardan geleni değil kendi ürettiğimizi tüketmeyi bir amaç olarak bize aktardılar. Bunlar belki şu an size çok ama çok önemli gelmeyebilir ama bizim politikalarımızın temelinde bu anlayış yatmak mecburiyetindeyiz. Biz ülkemizi bir baştan bir başa sanayi tesisleriyle, yüksek teknolojiyle her konuda biz varız anlayışıyla yönetmeliyiz. 

"KEMAL BEY 13. CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK"

Beklentimiz 14 Mayıs'ta Türkiye'de bir zihniyet değişikliğine, bir yönetim anlayışının değişikliğine ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımız artık hantallaştılar, kendilerini değiştiremiyorlar. Bunun için siz bu arkadaşlarımızı inşallah 14 Mayıs'ta değiştireceksiniz. İktidara bugünkü Millet İttifakı gelecek. Sayın Kemal Bey inşallah 13. cumhurbaşkanımız olacak. Kurulacak hükümet bu milletin bütün ihtiyaçlarını demokratik bir ortamda insan haklarına yaraşır şekilde karşılayacak.