Saat 22.00'yi işaret etmişti... Kılıçdaroğlu, Türgev ve Ensar ile Erdoğan ailesini işaret etti!

Saat 22.00'yi işaret etmişti... Kılıçdaroğlu, Türgev ve Ensar ile Erdoğan ailesini işaret etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işaret ettiği saat 22.00'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada bir kez daha bürokratlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim. Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar" ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekti.

"Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" diyerek herkesi merakta bırakmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saatler 22.00'yi gösterdiğinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!" dediği videolu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:


"SARI BÜROKRATLAR SUÇ GEMİSİNDEN İNİN KURTARIN KENDİNİZİ"

"Ülkemizin dürüst, şerefli bürokratlarına selam olsun. İktidarımızda onları çok güzel günler bekliyor. Hepsini biliyoruz, duyuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Sarı bürokratlar, sizler devletin kanun dışı talimatlarını uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Amacım, komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Ama size de bir iyilik yapıyorum sarılar, sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz."

"YENİ BİR PENSİLVANYA YARATMANIN PEŞİNDELER"

"Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kurduruyorlar. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan'a dönüştürenler Katar'a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakta geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler."

"PARAVAN VAKIF KURUYORLAR ASIL YÖNETİMİ ERDOĞAN AİLESİ ÜYELERİNE AİT"

"Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayayım. Bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye'den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar."


"BİR 20 MİLYON, BİR 10 MİLYON, BİR TÜRGEV, BİR ENSAR..."

"TÜRGEV ve Ensar... Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar, 10 milyon dolar, 20 milyon dolar, 10 milyon dolar, bir TÜRGEV, bir Ensar, bir TÜRGEV, bir Ensar... Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika'ya. Ensarcığım Türgevciğim bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Siz bu paraları neden sürekli Amerika'ya transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi?"

"ERDOĞAN, ÇIK SÖYLE! AİLENDEN KİM VAR PARA GÖNDERTTİĞİN PARAVANIN BAŞINDA?"

"Gelelim Amerika'ya kaçmaya hazırlananlara. Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz. Erdoğan, çık söyle. O para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle! Aileden kim gönderiyor bu paraları ve yine aileden kim alıyor bu paraları karşı taraftan, yani Amerika'dan çık anlat, çekinme."

"İŞTE BU YÜZDEN 1 LİTRE SÜT 20 LİRA, BU YÜZDEN EMEKLİYE PARA YOK"

"Halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımız sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz. İşte sevgili halkım emekliye bu yüzden para yok. Bu yüzden 1 litre süt 20 lira. Bu yüzden 4 milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu yüzden çocuklar yatağa aç ve karanlıkta giriyor. Bu yüzden ekmek bulamıyor."

"UYAN EY HALKIM VE BİZE KATIL"

"Uyan artık ey halkım uyan! Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken, senin gidecek bir yerin yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl"

KILIÇDAROĞLU'NUN İSİM VERMEDİĞİ VAKIF TÜRKEN Mİ?

Kılıçdaroğlu'nun ismini vermediği vakfın ise TÜRKEN olduğu iddia edildi.

TÜRGEV ve Ensar Vakfı ortaklığıyla 2014 yılında ABD’de kurulan TÜRKEN Vakfı’nın kuruluş belgesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imzası yer alıyor. Vakfın Yönetim Kurulu’nda ise Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak'ın yanı sıra Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu da olan Saray'a yakın bazı isimler bulunuyor.

MİSYONU BURS AMA VERDİĞİ TOPLUM BURS SIFIR

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan tarafından da paylaşılan, ABD Gelir Dairesi kayıtlarına göre, son iki yılda yapılan bağışlar hariç, şirketin toplam varlığı, 67 milyon dolar, yani 1 milyar TL büyüklüğünde. Özcan, elindeki bilgileri paylaşırken, “Misyonu burs ve öğrencilere yurt sağlamak olan bu vakfın, son vergi beyannamesine göre o sene verdiği toplam burs ise sıfır dolar” ifadelerini de kullanmıştı.

KIZILAY'IN ENSAR ÜZERİNDEN 8 MİLYON DOLARLIK BAĞIŞI

Saray’a yakın şirketlerden Başkentgaz da TÜRKEN Vakfı ile kurduğu ilişki ve muaf olduğu vergilerle gündeme gelmişti. 2017 yılının Aralık ayında, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na ve oradan TÜRKEN Vakfı’na ulaşan 8 milyon dolarlık bağış, kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etmişti. Söz konusu para, Başkent Gaz’dan doğrudan TÜRKEN Vakfı’na aktarılmak yerine, Kızılay ve Ensar Vakfı aracı kılınarak verilmişti. Para Kızılay aracılığı ile gönderildiği için Başkent Gaz’ın o dönem vergi ödemediği ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise bu gelişmelerin ardından, “Şirket, vergi kaçırmamıştır, vergiden kaçınmıştır” açıklama yapmıştı.