Saat uygulamasının cılkı çıktı! Öğrenciler de veliler de isyanda: "Sokakta bir tek biz, bir de baskına giden özel harekat var"
Berat Albayrak'ın bakanlık döneminde uygulanmaya başlayan saat uygulaması illallah ettirdi. Sabah erken saatlerde çocuklarını okula göndermek zorunda kalan veliler, kalıcı yaz saati uygulamasını protesto etmeye başladı.
Çocuklarını sabahın köründe okula gönderen veliler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e dert yandı. Karanlıkta yola koyulan öğrenci ve veliler kalıcı yaz saati uygulamasından bıktı. Bu durumu da çektikleri video ile ortaya koydu.
"OKULA MI GÖNDERİYORUZ ZEYTİN DALI OPERASYONU'NA MI?"
Çocuğunu sabah karanlığında okula gönderen babanın tepkisi sosyal medyada gündem oldu. Ailelerin her fırsatta tepki gösterdiği saat uygulamasına, bir baba "Okula mı gönderiyoruz Zeytin Dalı Operasyonu'na mı?" notu düştüğü bu video ile tepki gösterdi.
"ŞU OKUL SAATLERİNİ BİR DÜZENLEYİN"
İzmir’de ise yine çocuğunu okula sabahın karanlığında götüren bir veli, bu uygulamaya isyan etti. Anne “Sokakta bir tek biz, bir de baskına giden özel harekat var” dedi.
Çocuğunun çantasının ağırlığına da dikkat çeken anne, kış saati uygulamasına geçilmesi için Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslendi. Anne, “Yapmayın Allah’ınızı severseniz yazıktır günahtır, Milli Eğitim Bakanı çok ciddi söylüyorum genç kızlar için çocuklar için şu okul saatlerini bir düzenleyin” diye konuştu.
BERAT ALBAYRAK'IN MİRASI
Türkiye’de Berat Albayrak döneminde uygulanan ve 2016 yılından bugüne geçerli olan kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle milyonlarca öğrenci sabahın erken saatlerinde, hava aydınlanmadan okula gitmek zorunda kalıyor.
Aileler ise her fırsatta bu anlam verilemeyen duruma tepki gösteren eylemlerde bulunuyor.