
Saç kazıma akımına soruşturma
Sığınmacılarla ilgili haberleri öne sürülerek tutuklanan Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın cezaevine girerken saçlarının üç numaraya vurulduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada akım başladı. Adalet Bakanlığı akıma soruşturma başlattı.
Sığınmacılarla ilgili haberleri nedeniyle 20 Eylül’de gözaltına alınan ve akabinde tutuklanan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir’in yöneticisi Süha Çardaklı 23 Eylül’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SAÇLARI ÜÇE VURULDU
Çolak ve Çardaklı’nın Sincan 2 No’lu L Tipi cezaevine giriş işlemleri yapıldığı sırada ‘rutin uygulama’ denilerek saçları 3’e vuruldu.
"BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILAMAZ"
Cumhuriyet’e bilgi veren Çolak’ın avukatı Ömer Furkan Dağ, “Kişilerin alışılmışın dışında bir saçı yoksa ya da toplum sağlığını tehdit eden bir durum yoksa böyle bir uygulama yapılamaz. Bu insan haklarına aykırı bir durum. Aynı zamanda ülkemizdeki yasalar da bunu yasaklıyor. Bu ‘rutin’ bir uygulama haline gelemez” dedi.
SAÇ KAZIMA OLAYINA SORUŞTURMA
Yaşanan olayın ardından sosyal medyada birçok kullanıcı, gazetecilere desteklerini göstermek için saçlarını kazımaya ve o hallerini paylaşmaya başladı. Saç kazıtma kısa sürede akım haline geldi.
Adalet Bakanlığı, gözaltına alınan Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak’ın Sincan Cezaevi'nde saç kazıma olayıyla ilgili soruşturma başlattı.