Sanatçılardan CHP'nin "Milletin Sesi" mitingine davet... Metin Akpınar, Şevket Çoruh, Müjdat Gezen, Cahit Berkay, Suavi...

Sanatçılardan CHP'nin "Milletin Sesi" mitingine davet... Metin Akpınar, Şevket Çoruh, Müjdat Gezen, Cahit Berkay, Suavi...

CHP'nin 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe'de yapacağı mitinge sanat camiasının önemli isimleri de destek verdi. Metin Akpınar, Şevket Çoruh, Müjdat Gezen, Cahit Berkay, Suavi gibi isimler halkı mitinge davet etti.

Yargıtay'ın cezasının onadığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararının ardından harekete geçen ve İstanbul'a gelerek açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da yapılması planlanan mitingin adresini değiştirerek İstanbul'a almıştı.

21 Mayıs Cumartesi saat 18.00'de Maltepe Miting Alanı'nda yapılacak etkinliğe sanat camiasından da büyük destek geldi. CHP İstanbul İl Başkanlığı Kültür ve Sanat Komisyonu  hesabından paylaşılan videolarda sanatçılar, "Tüm adaletsizliklere ve eşitsizliklere karşı özgürlüğü, adaleti, aydınlık geleceği savunmak ve umudu örgütlemek için ülkemizin mutlu yarınlarını beraber inşa edeceğimiz halkımızla 21 Mayıs Cumartesi saat 18.00'de Maltepe Miting Alanı'nda buluşalım" mesajı verdi.

SANAT CAMİASININ ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN MİTİNGE DAVET

Mitinge çağrı yapan sanatçılar arasında Rutkay Aziz, Zülfi Livaneli, Ataol Behramoğlu,  Ahmet Ümit, Nur Sürer, Özlem Biter, Belkıs Akkale, Zuhal Olcay, Füsun Demirel, Hürdağ Aydın, Mehmet Gümüş, Burhan Şeşen, Mazlum Çimen, Onur Akın, Ataol Behramoğlu, Cahit Berkay, Tülay Günal, Niyazi Koyuncu ve Suavi gibi isimler yer aldı.