Sancaktepe'de 'seçim rüşveti' iddiası ortalığı karıştırdı

İstanbul Sancaktepe'de 'seçim rüşveti' iddiasına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İddiaya göre AKP'li başkan oy karşılığı yurttaşlara 'alışveriş kartı' dağıttı.

Cumhuriyet'in haberine göre Sancaktepe'nin AKP'li Belediye Başkanı Şeyma Döğücü iddiaya göre emeklilere 2 bin TL'lik alışveriş kartı dağıtımı için sokakta isim topladı. Ancak emeklilere bu alışveriş kartının, seçimin kazanılması halinde dağıtılacağı ileri sürüldü.

ekran-goruntusu-2024-03-29-163335.png

EMEKLİYE 2 BİN TL SEÇİM RÜŞVETİ

İddiaya göre Sancaktepe Belediye Başkanı ve AKP Sancaktepe adayı Şeyma Döğücü, her ay market alışverişi için 2 bin TL bütçe içeren 'Sancaktepe Emekli Kartı' vaadinde bulundu. İsim listesine adını yazdırmak için kalabalıkların akın ettiği görüntüler sosyal medyada tartışma yarattı.

ekran-goruntusu-2024-03-29-163201.png

SEÇİM KAZANILINCA PARA DAĞITILACAK İDDİASI

Görüntülerde uzun kuyrukların oluştuğu görülürken, emeklilere alışveriş kartının seçimin kazanılması halinde dağıtılacağı öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Özkan, "Mübarek ramazan ayında bu tür vaatlerde bulunmak yanlış, doğru değil" şeklinde tepki gösterdi.