Saray'daki YİK toplantısında gündem Suriyeliler oldu... Daha fazla Suriyeli eve dönecekmiş

Saray'daki YİK toplantısında gündem Suriyeliler oldu... Daha fazla Suriyeli eve dönecekmiş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısı sona erdi. Toplantıda gündemde Suriyeli mülteciler vardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Saray'da gerçekleştirilen YİK toplantısı ile ilgili açıklama yaptı.

Altun, "Kurul üyeleri ayrıca yabancı düşmanlığı üzerinden siyasi rant ve provokasyon yürütülmesinin önüne geçecek adımları da değerlendirmişlerdir. Cumhurbaşkanımız, Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, Türkiye’nin tarih boyunca olduğu gibi bugün de sınırlarına dayanan ve bir şekilde topraklarına sığınan hiçbir mazluma, mağdura sırtını dönmediğini ifade etmiştir." dedi.

"DAHA FAZLA SURİYELİ EVE DÖNECEK"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, açıklamasının devamında, "Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin güvenli hale getirdiği bölgelere geri dönenlerin sayısının 500 bini geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanımız, bu bölgelerde uluslararası finansmanla inşa edilecek yeni yerleşim yerleriyle çok daha fazla sayıda Suriyelinin evlerine dönüşünü temin edeceklerini söylemiştir." ifadelerine yer verdi.

"YABANCI DÜŞMANLIĞINA İZİN VERİLMEYECEK"

Altun son olarak, "Cumhurbaşkanımız medeniyetimiz, inancımız, kültürümüz ve değerlerimizde yeri olmayan yabancı düşmanlığına milletimizin ve devletimizin asla izin veremeyeceğini ifade etmiştir" dedi.