Sarıgül: "Göçmenler konusunda mutlaka tedbir almak durumundayız"

Sarıgül: "Göçmenler konusunda mutlaka tedbir almak durumundayız"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Tokat’ta açıklamalarda bulundu.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Tokat’ta açıklamalarda bulundu.

anka'dan Kemal Özdilek'in haberine göre, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bir dizi ziyarette bulunmak için Tokat’taydı. TDP il yönetimi ve basın mensupları ile bir araya gelen Sarıgül gündemi değerlendirdi. “Şu anda yeni bir değişime, yeni bir dönüşüme ihtiyaç var” diyen Sarıgül, şunları söyledi:

“Her ampulün bir süresi vardır. Ampulün süresi geldiği zaman o ampulü değiştirmesek patlar. Evdeki ampulü değiştirmezsek patlarsa ev yanar Allah korusun. Evi korumazsak bina yanar. Binayı koruyamazsak apartman yanar. Apartmanı koruyamazsak mahalle yanar. O nedenle artık değişim zamanı ampulleri değiştirmenin de zamanı geldi.

“BİR SORUNLA DAHA KARŞI KARŞIYA KALAMAYIZ”

Göçmenler konusunda mutlaka ve mutlaka tedbir almak durumundayız. Şüphesiz ki zor durumda olan ülkesinde yaşama şansı kalmayan kişilere yardım etmek öncelikle bir insanlık vazifesidir. Ama bu mesele ekonomik, hukuki, uluslararası düzenlemeler yapılmadan, göçmen politikası belirlenmeden bir sorunla daha karşı karşıya kalamayız.

“3-4 MİLYON AFGAN’IN GELMESİ SÖZ KONUSU”

Hatırlayın yıllar önce Artova’da, göçmenler o zaman geldi. Kenan Paşa döneminde Afganistan'dan, oralara yerleşti. Şu anda 3 milyon 4 milyon daha Afgan göçmeninin buraya gelmesi söz konusu. İnanın ki çok önemli sıkıntılarla beraber karşı karşıya kalırız.

“BİR ÜLKENİN KENDİ İNSANLARININ YARDIMA İHTİYACI VAR”

Bir ülkenin kendi insanı, kendi insanı için yaşama şartları, bir ülkenin kendi insanlarının yardıma ihtiyacı var. On binlerce Suriyeli geldi ama onların geliş şartları çok başkaydı. Şimdi de Afganlı mültecilerin hayatımıza ortak olmaları isteniyor. Bunu kesinlikle ve kesinlikle hiçbir şey yapmadan bütün partiler bir araya gelip bunu uluslararası alana taşıyıp mutlaka uluslararası çözüm bulmak durumundayız.

“BİZİM EVLATLARIMIZIN BİRÇOĞU İŞSİZ”

Milletimizin hak ettikleri önce Suriyeli şimdi de Afganlılara verilirse bu kesinlikle doğru olmaz. İstanbul'da bilirsiniz ki bizim evlatların birçoğu işsiz, işlerin büyük bir bölümünde Suriyeliler ekonomik olarak daha aza çalıştığı için onların tamamı çalışıyor. Yine Suriyelilere bir şey demiyorum. Hoş geldiler, başımız üzerinde yeri var. Bir savaştan geldiler ama bu noktada da çok önemli bir şekilde tedbir almamız lazım. Kontrolsüz ve plansız gücün, Türkiye'mize gelecekte çok büyük sıkıntılar sağlayacağını ifade etmek istiyorum.”