Seçim sonuçlarını tutturan şirketin son anket sonuçları bomba etkisi yaratacak! İşte Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı

Seçim sonuçlarını tutturan şirketin son anket sonuçları bomba etkisi yaratacak! İşte Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı

Son seçim sonuçlarını doğru bilen ünlü anket şirketi, yerel seçimlerle ilgili yaptıkları anket sonuçlarını paylaştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun anket sonuçlarındaki oy oranı ise çok konuşulacak.

14 Mayıs seçim sonuçlarını doğru tahmin eden BETİMAR'ın Başkanı Gürkan Duman, 2024 yerel seçimleri ile ilgili son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Duman, yaptıkları İmamoğlu anketinin sonuçlarını İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın canlı yayınında duyurdu.

HDP VE İYİ PARTİ, İMAMOĞLU'NA OY VERMEZSE NE OLUR? 

BETİMAR'ın 31 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında 3 bin kişinin katılımıyla yaptığı anket sonuçlarına göre HDP ve İYİ Parti seçmeninin oylarıyla birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 38.7 çıktı. HDP ve İYİ Parti seçmeninin kendi adaylarına oy vermesi durumunda ise İmamoğlu'nun oyu yüzde 25'in altına düşüyor.

"Şu anki durumda İYİ Parti ve HDP'nin desteğini almadan Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u tekrar kazanma şansı kesinlikle yok" diyen BETİMAR Başkanı Duman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ankara ve İstanbul'da kendi adaylarımızı çıkaracağız. CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı kaybetmesini göze alıyoruz" çıkışından önce yaptıkları bir anketin sonuçlarını paylaştı.

İMAMOĞLU'NU BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

Ankette "Ekrem İmamoğlu'nu başarılı buluyor musunuz?" diye soruldu. Anket katılanların yüzde 35.9'u İmamoğlu'nu başarılı bulurken, yüzde 40.5'i ise Ekrem İmamoğlu'nu başarısız bulduğunu söyledi.

Ankete katılanların yüzde 12'si "İmamoğlu ne başarılı ne başarısız" derken, yüzde 11.6 ise "cevap yok" karşılığı verdi. BETİMAR Başkanı Gürkan Duman, "Bu yüzde 11.6'nın büyük çoğunluğu Millet İttifakı'na oy veren seçmenler. Bunlar 'başarısız' diyecek ama ideolojik olarak yakın olduğu için 'cevap yok' demiş." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NA OY VERENLERİN ORANI NE?

Ankette "Ekrem İmamoğlu'na oy verir misiniz?" diye de soruldu. Ankete katılanların yüzde 38.7'si Ekrem İmamoğlu'na tekrar oy vereceğini söyledi. Yüzde 43.6'sı ise İmamoğlu'na oy vermeyeceği cevabını verdi.

BİR KEZ DAHA İMAMOĞLU'NA OY VERECEK SEÇMENLER

Ankete katılan İYİ Parti seçmeninin yüzde 67'si, CHP seçmeninin yüzde 78'i, HDP seçmeninin de yüzde 61'i Ekrem İmamoğlu'na tekrar oy vereceğini ifade etti. Bu sonuçları değerlendiren BETİMAR Başkanı Gürkan Duman şu değerlendirmeyi yaptı:

"İYİ Parti ve HDP kendi adayını çıkarırsa, ki HDP seçmeni blok olarak olarak oy kullanır. Böyle bir durumda Ekrem İmamoğlu yüzde 25'i geçemez. Çünkü CHP'nin İstanbul'daki yüzde 28 oyunun sadece yüzde 78'ini alabiliyor İmamoğlu."