Selahattin Demirtaş'tan Kobane savunması: "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir"

Selahattin Demirtaş'tan Kobane savunması: "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir"

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobane Davası duruşmasında savunma yaptı. Demirtaş, "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in Ayn el-Arab'a (Kobane) yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen eylemleri gerekçe gösterilerek HDP eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu isimlerin yargılandığı Kobane Davası görülmeye devam ediyor.

"TÜRKİYE DEMOKRASİ KARŞILIĞINDA ÖCALAN'LA GÖRÜŞMELİDİR"

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, duruşmada savunma yaptı. Demirtaş, "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir" dedi.

Demirtaş savunmasında şunları söyledi:

"BURASI HEPİMİZİN YURDUDUR"

“Resmi ideolojiye uymuyorsa sanatçı da olsa, siyasetçi de olsa terörist kabul ediliyor. ‘Burası Türk yurdudur. Sevmeyen terk etsin’ diyorlar. Hayır burası hepimizin yurdudur. Kürt olarak benim Ankara’da, Trabzon’da hakkım var. Bölünmeyi engellemenin yolu tekleştirmek değil birleşmektir. Birlik çokluktur.

"KORKAK VE KAYPAK SİYASETÇİLERLE BU İŞ YÜRÜMEZ"

'Tek dil, tek millet' Hitler’in sloganıdır. Sene 2022’de savcı önümüze bir mütalaa koymuş. Mütalaanın temelinde Kürt sorunu, Kürtçe konuşma ve Kürtlükle ilgili meseleler. Herkes ders çıkarmalı. Yüz yıldır birbirimize çektirdiğimiz acılara son vermemiz lazım. Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir.”