Selahattin Demirtaş’tan sonra Ahmet Türk de Erdoğan’a göz kırptı! DEM - AKP görüşmesini resmen itiraf etti

Selahattin Demirtaş’tan sonra Ahmet Türk de Erdoğan’a göz kırptı! DEM - AKP görüşmesini resmen itiraf etti

Selahattin Demirtaş’ın ardından Ahmet Türk de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti. DEM ve AKP arasında görüşme olduğunu söyleyen Türk, “CHP derin devleti ikna edemez, Erdoğan isterse edebilir” dedi.

DEM Parti Mardin Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Rudaw’a verdiği mülakatta AKP ile görüştüklerini söyledi.

Temel hedeflerinin “Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü” olduğunu ancak mevcut durumda yeni bir çözüm sürecinin mümkün görünmediğini ifade eden Türk, “Biz bu ülkede diyalog ve barış istiyoruz. Silahlı çatışmanın sorunu çözmeyeceğini zaten söylemiştik” dedi.

"CHP YAPAMAZ, DERİN DEVLETİ İKNA EDEMEZ. ERDOĞAN İKNA EDEBİLİR"

Ahmet Türk şöyle konuştu:

“Davamız, talebimiz barıştır. Arzumuz halkların kardeşliğidir. Ama şunu söylüyoruz CHP yapamaz. Neden? Derin devleti ikna edemez çünkü. Erdoğan isterse ki bugün bütün yetkiler, kurum ve kuruluşlar elinde, o isterse ikna edebilir. Sorunu çözebilirler. CHP istese de bütün devleti, derin devleti ikna edemez. Bunun için bu değerlendirmeyi yaptım. Sadece Erdoğan çözebilir veya çözer demedim o gücü var dedim. Ama bugün Kürtlere en çok zulmeden de Erdoğan’dır. 2028’e kadar da yetki elinde.”

AKP VE DEM ARASINDA MECLİS'TE TEMAS

AKP ile resmi görüşmelerinin olmadığını ancak Meclis’ten isimlerle temasta olduklarını dile getirdi ve “Onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını da dile getiriyorlar. Ama Erdoğan’la resmi görüşmemiz yok” dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ DA ÖCALAN VE ERDOĞAN'I İŞARET ETTİ

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Kürt sorunu için muhatapların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan olduğunu söyledi