Semra Topçu sordu: Fatih Portakal ekranlara dönecek mi?

Gazeteci Semra Topçu’nun Youtube kanalında Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Portakal, ülkenin gidişatını “Türkiye iyi yönetilemiyor, iktidar yalan söylüyor, muhalefet bazı konularda cesur değil” şeklinde konuştu.

İktidarın artık anket yayınlamadığını çünkü anketlerde durumunun kötü çıktığı yorumlayan Gazeteci Fatih Portakal Türkiye’nin erken seçime gitmek mecburiyetinde kalacağını belirtti. Portakal, seçim tahminini 2022 olarak açıkladı. 

Gazeteci Semra Topçu’nun Youtube kanalında Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Portakal, ülkenin gidişatını “Türkiye iyi yönetilemiyor, iktidar yalan söylüyor, muhalefet bazı konularda cesur değil” diye özetledi.

Amiraller bildirisinde muhalefete cesur davranmadığı belirten ve özellikle İYİ Parti Lideri Akşener’e “zevzeklik” sözleri nedeniyle tepki gösteren Portakal, “Bu ülkenin emekli askerlerinin de konuşma hakkı var…Yurttaşın söz söyleme hakkı var. Vergisini veriyor, yurttaşlık hakkı bu.”ifadelerini kullandı.
128 milyar dolar nerede sorusuna yanıt verilmesi gerektiğinin altını çizen Fatih Portakal, şöyle dedi:

“Burada yolsuzluk yok denmesine kimse inanmıyor, ben de inanmıyorum. Hesap verebilen bir iktidar yok, oysa yönetenler hesap vermeli. Bakan Lütfi Elvan’da o dokümanlar açıklanabilir diyor zaten. 128 milyar olayı bu iktidarın canını acıtıyor ve savunamıyorlar. Aslında iktidar pankartları indirerek, ceza verdirerek ana muhalefetin ekmeğine yağ sürüyor. İnsanlar merak ediyor. Zaten şu da belli oldu, seçim döneminde muhalefetin kullanacağı argümanlardan biri oldu bu.”
“Bu gidişle Bakan Lütfi Elvan’ın görevden alınacağı kanaatindeyim” diyen Portakal, AKP’nin eskisi gibi anket açıklamamasının durumunu ortaya koyduğunu belirtirken şunları söyledi:

“O kadar açık var ki, yolsuzluklar, hastaneler, tüneller, yandaşlık, 128 milyar dolar, o kadar çok şey konuşuluyor ki, bunlardan dolayı koltuğu kaybetmek istemez. Açıkları çok, açıklamaları tatmin etmiyor. O yüzden koltuğu kaybetme korkusu yaşıyorlar. Sürekli anket açıklayan AKP artık anket açıklamıyor, niye açıklanmıyor? Ellerinde tatmin edici anket olsa mutlaka paylaşırdılar.”

Portakal, törenle patates dağıtılması bu iktidarın ayıplarından dedi ve şöyle devam etti: “2023 uzaya gidiş yalan, patates dağıtılması gerçek, bugün Aksaray’da Kızılay binası önünde yardım dağıtılacak diye dedikodu yayılınca 300 metre kuyruk oluştu. Askıda ekmek bu ülkenin ayıbıdır, aklımızla dalga geçiyorlar. O kadar çok ayıp var ki…”

Türkiye’de yayıncılık yapma ortamına ilişkin sorunlara da dikkat çeken ve sanal ortamda özgür yayıncılık yaptığını söyleyen Fatih Portakal, FOX haberin en iyisi olmakla beraber orada bile sınırlar olduğu belirtti. Portakal, zirvede bırakıp ayrılmasına yönelik soruya şöyle yanıt verdi;

“Düşünsenize bir Amerikan şirketinde çalışıyordum, kolay kolay dokunamazlar ya da adam derki bana ne ya ben gidiyorum der, Türkiye’den ayrılır gider. Üç yüz beş yüz kişi de işsiz kalır. Ha ne olur, yabancı sermaye baskıya dayanamadı gitti. Ondan sonra kimsede gelmez. Ondan sonra Türkiye kendini anlatmak zorunda kalır. Ben o pozisyonda güçlü bir şirketi ve haber merkezini bıraktım. Korksaydım orda devam ederdim. Güçlü bir şirketi bıraktım, avukatlar var, insanlar işsiz kalmasın, çalışanları da düşünüyorsunuz. Burada sadece kendim var, daha cesurum. Ve şu anda ben daha korumasızım, arkamda şirket yok, avukatlar ordusu yok. Ama ben yalan söylemiyorum, o zaman da gerçekleri söylüyordum şimdi de. Üstelik şimdi daha net ifadeler kullanabiliyorum. Çalışan 300 kişiyi düşünmeden konuşabiliyorum.”

Peki Fatih Portakal televizyon ekranlarına dönecek mi? Gazeteci Portakal bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Saçma sapan tartışma programlarına girmem, benden daha bilgili insanlar çıksın konuşsun. Konuk ağırlamayı seviyorum ama. Sorgulayabilmeyi seviyorum. Ama televizyonculuğun ahlakını biliyorum, iktidar medyası ya da muhalefet medyası fark etmiyor. Halk tv, Sözcü, Cumhuriyet CHP’yi ne kadar eleştirebilir. Fox Tv’yi farklı bir yere koyarım bu medya kuruluşlarının arasında ama o bile ne kadar özgür yayıncılık yapabilir. Ben özgürüm ama kendi şartlarımla bir televizyona çıkarım. Ana haber sunmam ama karşılıklı sorgulamaya dair bir sohbet programı olabilir. Teklifler var, cebimde ve şartlarımla çıkarım televizyona…”

Televizyon izleme alışkanlığı olmadığını, sadece gazete okuduğunu ve twitterdan haberleri takip ettiğini belirten Fatih Portakal, Selçuk Tepeli’yi izliyor musunuz sorusuna “Bir kez izledim, daha iyi olacak” yanıtını verdi ve şu ortamda Fox haberi kim sunarsa birinci olacaktır yorumunu yaptı. Bir yere çalışmanın zorluklarını anlatan Portakal, Youtube yayınlarındaki özgürlüğü sevdiğini vurguladı.

Erkan Oğur’a destek veren Fatih Portakal kutuplaştırmaya tepki gösterdi. “İbrahim Kalın’ın fikirleri hoşuma gitmeyebilir ama saz çalmış… Erkan Oğur gibi bir isim ona destek vermiş, bunun nesi kötü ki… sanat ortaya koymuş, duayen bir isimden destek istemiş, benim hoşuma gitti. Rahatsız olmadım, üstadın yıpratılmasını da yanlış buluyorum. Türkiye’de kutuplaştıran zihniyete karşı böyle şeylere destek vermek gerektiğini düşünüyorum.”