Semra Topçu'ya konuşan Erdoğan Karakuş: “TESUD Ergenekon Balyoz kumpası sürecinde de sık sık denetleniyordu”

Semra Topçu'ya konuşan Erdoğan Karakuş: “TESUD Ergenekon Balyoz kumpası sürecinde de sık sık denetleniyordu”

Emekli Hava Korgeneral TESUD Eski Başkanı Erdoğan Karakuş, Gazeteci Semra Topçu eşliğinde emekli amillerin bildirisi sonrasında yaşananları Ergenekon-Balyoz dönemi ile karşılaştırdı.

Emekli Hava Korgeneral TESUD Eski Başkanı Erdoğan Karakuş, Gazeteci Semra Topçu eşliğinde emekli amillerin bildirisi sonrasında yaşananları Ergenekon-Balyoz dönemi ile karşılaştırdı.

Emekli Hava Korgeneral TESUD Eski Başkanı Erdoğan Karakuş, emekli amillerin bildirisi sonrasında yaşananları Ergenekon-Balyoz dönemi ile karşılaştırdı. Karakuş, ‘’TESUD o dönemde de çok denetlendi, çeşitli bahanelerle gelirlerdi, şimdi de denetlemeye gelmişler, amirallerle bir ilişki aranıyor” dedi.

Montrö ve tarikat evinde namaz kılan Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında bildiri yayınlayan 104 emekli amiralle ilgili “darbecilik” ithamıyla iktidardan açıklamalar gelirken, birçok kuruluşun da art arda kınıma bildirisi yayınladığı gözlenmişti. Ancak kısa süre sonra bu kınama mesajlarının iktidar baskısıyla yapılmış olabileceğini düşündüren bir gelişme yaşandı.

Kınama mesajı verdiği iddia edilen kuruluşlardan Türkiye Emekli Subaylar Derneği açıklama yaparak, Millî Savunma Bakanlığı’nı düzeltti.

TESUD yöneticileri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı 5 Nisan’da ziyaret etmişti. Bu ziyaretin ardından MSB, “Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti” şeklinde açıklama yapmıştı. (Açıklama halen bu cümlelerle msb.gov.tr adresinde bulunuyor.)

 

g.jpggg.jpg

 

Ancak TESUD açıklamasında davetin bakanlıktan geldiği vurgulanırken, “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” denildi. TESUD’un bu açıklaması İçişleri Bakanlığını harekete geçirdi. Derneğin bakanlığı yalanlamasından bir gün sonra, İçişleri Bakanlığının 6 Nisan tarihli “oluruyla” TESUD’da dernekler yasası çerçevesinde idari ve mali denetim yapılması talimatı verildi.

Yaşananları Gazeteci Semra Topçu’ya değerlendiren TESUD’un Eski Başkanı Karakuş, Ergenekon-Balyoz kumpasları sürecinde hem başkan olarak kendisinin sürekli takip altında tutulduğunu hem de derneğin müfettiş denetimlerine sıkça uğradığını hatırlattı. Karakuş şöyle dedi: “Ergenekon-Balyoz davaları sırasında çeşitli bahanelerle gelirlerdi, mali-idari denetleme yaparlardı, parası olmayan derneğin denetiminden ne olacak, bir şey bulamaz giderlerdi. Ama kumpasa uğrayan arkadaşlarla ilişki ararlardı. Hep dikkatle izlenirdik. Hatta bir keresinde duruşma çıkışı bu hukuksuzluktur dediğim için bizimle çok uğraşmışlardı” dedi.

TESUD’un bakanlık ziyaretinde emekli subayların sadece sıkıntılarını anlattığını, bildiriyi kınamadıklarını, düzeltme yayınladıktan sonra da müfettiş geldiğini belirten Karakuş, dernekle amiraller arasında ilişki arandığını söyledi. Tıpkı geçmişteki gibi diyen Karakuş, “Bu süreç Ergenekon Balyoz gibi olmaz çünkü halk FETÖ’yü gördü artık halk böyle şeylere kanmıyor” dedi. Emekli Hava Korgeneral Karakuş, “Amiraller gözaltına alındı ve şu an bedel ödüyor ama Montrö’nün ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koydular” ifadesini de kullandı.