Şener Üşümezsoy'dan Marmara'da 7 üzeri deprem açıklaması! Beklenen deprem ne zaman olacak?

Şener Üşümezsoy'dan Marmara'da 7 üzeri deprem açıklaması! Beklenen deprem ne zaman olacak?

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'da 7 ve üzerinde bir deprem olup olmayacağına ilişkin düşüncelerini aktardı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Medyatava TV'ye konuştu.

Marmara Denizi'nde beklenen depremin olmayacağını iddia eden Üşümezsoy, hem Prof. Dr. Naci Görür'ü hem de Prof. Dr. Celal Şengör'ü eleştirdi.

BBC'NİN SİMÜLASYONUNA 'FAY' ELEŞTİRİSİ

BBC'nin YouTube kanalında yayınlanan "Beklenen Büyük Marmara Depreminin simülasyonu bize ne anlatıyor? En çok nereler etkilenecek?" videosunu da yorumlayan Prof. Dr. Üşümezsoy, "Simülasyon yapılan yerlerde fay yok" ifadelerini kullandı.

"ENERJİ 1999 DEPREMİYLE AÇIĞA ÇIKTI"

Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde beklenen depremin gerçekleşmeyeceğini söyleyerek, fay hattında biriken enerjinin 1999 depremleriyle açığa çıktığını söyledi.

"EN FAZLA 6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ÜRETİR"

Prof. Görür ve Prof. Şengör'ün ifade ettiği gibi 7 ve üzerinde bir deprem olmayacağını söyleyen Üşümezsoy, Marmara'da kırılmayan tek bir fay olduğunu onun da en fazla 6.5 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini söyledi.