Şenol’nun, fahri trafik müfettişi isyanı: “Boş gezenlerin, iş yapanlara çelme takması”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Başkanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, kendisine sürekli ceza yapan fahri müfettişine, “Boş gezenlerin, iş yapanların ayağına çelme takması” sözleriyle tepki gösterdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fahri müfettiş tarafından kendisine trafik cezası kesildiğini duyurdu. Şenol, yarın adliyeye gidip dilekçe vereceğini belirtirken, durumu "Boş gezenlerin, iş yapanların ayağına çelme takması" olarak nitelendirdi.

“BU FAHRİ MÜFETTİŞLE İLGİLİ CİMER'E ŞİKAYETTE BULUNDUM”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şenol, daha önce de kendisine düzenli olarak fahri müfettiş tarafından ceza kesildiğini belirterek şunları söyledi:

"Artık pandeminin 15. ayı ve biz sağlıkçılar olarak çok yorgunuz. Bugün de her zamanki gibi hastanedeki odama girdim ve telefonuma 'Hakkınızdaki trafik cezası' diye bir mesaj geldi. Ben trafik cezası alacak kadar bile trafikte duramıyorum. Hastaneye gidiyorum ve hastaneden evime geliyorum. Çalışma şartlarım nedeniyle aracı durgun saatlerde kullanıyorum. Ceza, 1400 liralık bir ceza. Fahri müfettiş tarafından yazılmış ve kanıt yok. Şerit ihlali cezası kesmiş. Bu kişi benden hoşlanmayan bir kişi mi, bu kişi nasıl bir yetki kullanıyor? Gitmekte olduğum bulvarda o saatte şerit değiştireceğim bir durum zaten mümkün değil. Ama birden aklıma geldi ki geçen sene sürekli arabamı valeye park ettirdiğim bir sokakta beni ezberine almış bir kişi, ayın 1'i ve 15'inde sürekli park cezası yazıyordu. Sonunda bu fahri müfettişle ilgili CİMER'e şikayette bulundum, ama artık başa çıkmakta o kadar güçlük çektim ki arabayı aynı yere park etmemeye çalıştım. Orada çalışan valeler, 'Hocam bu kişi burada oturan ve bazı plakaları ezberine alıp ayın belli günlerinde ceza yazan birisi' dediler. Lütfen bu, vatandaşın vatandaşa yaptığı ezaya bir son verin. Yarın bu kadar işimin arasında trafik mahkemesine gideceğim ve buna itiraz edeceğim. Nasıl bir soruşturmaya tâbi tutulacağını bilmiyorum."