Serbest bırakılan Enver Aysever'den ilk açıklama: Bir yerden düğmeye basılıyor

Serbest bırakılan Enver Aysever'den ilk açıklama: Bir yerden düğmeye basılıyor

Twitter'da paylaştığı bir karikatür nedeniyle açılmış olan bir soruşturmayla ilgili gözaltına alınan Gazeteci-yazar Enver Aysever serbest bırakıldı.

Twitter'da paylaştığı bir karikatür nedeniyle açılmış olan bir soruşturmayla ilgili gözaltına alınıp, serbest bırakılan gazeteci Enver Aysever Halk TV'ye konuştu.

Halk TV'ye telefonla bağlanan Aysever şunları söyledi: 

Bugün bir başka sosyal medya paylaşımımdan dolayı ifadeye çağrıldım. Her çağrıldığım ifadeye gittiğim gibi ona da gittim. Özellikle karakoldaki arkadaşlar, her iki karakoldakilerde son derece saygılı ölçülü davrandılar. Hatta bu tarz paylaşımlardan gelen ifadelerden de bıkmış durumdalar, öyle anlıyorum.  

"Benim gibi isimleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar"

Tam kalkacağım, 'Enver bey sizi gözaltına alıyoruz, hakkınızda yakalama kararı var' dediler. Dedim ki, 'Nasıl böyle bir şey olabilir?' Ben neredeyse Allah'ın günü adliyeye gidiyorum, buraya geliyorum. Bir yıl öncesinden bana bir yakalama kararı çıkmış. Çok ilginç. Ben bugün gitmesem, muhtemelen yarın bir gün sabaha karşı, evim basılıp beni  gözaltına alacaklardı, aldırtacaklardı ya da.

Buradaki şeyi şimdi anladım. Biraz saf olduğumuz için jeton geç düştü. Mesele şu; benim gibi isimleri itibarsızlaştırmak için, akçeli işlere bulaştırmaya çalışıyorlar. İki gündür sesimi duyurmaya çalışıyordum. Bir gazeteci var, hakkımda sürekli yazı yazıyor, sonra herkes koroya katıldı. Hiç katılmadığım bir ihaleye, hiç cebime girmemiş bir paraya, hiçbir şekilde adımla ilgisi olamayan ve benim dışımda gelişmiş bir olaydan dolayı, sanki devleti arsalık halinde görenlermiş gibi muamele görüyordum.

Taktik şu; beni onlarla ilişkilendirmeye çalışıp, adi bir suçlu muamelesi yapmak istiyor bir çevre. Çok ilginç ki bugüne denk geldi. Benim bugüne kadar yargılandığım davalar ne davaları; bir yazımdan dolayı hapis cezası gördüm, Kabataş yalancılarına 'yalancı' dediğim için beraat ettim. Artık onların yalancı olduğu tescilli. Bugünkü beni gözaltına aldırdıkları karikatürle ilgili dava açtılar, hapsimi istiyorlar. 

"Bir yerden düğmeye basılıyor bu işlerde"

Bugün yine bir ifade verdim muhtemelen ondan da dava açacaklar. Yani yazdıklarımdan, söylediklerimden ve düşündüklerimden dolayı beni yargılıyorlar. Önce itibar suikasti yapıp, bir yerden düğmeye basılıyor bu işlerde. 

Can Coşkun'un 'Bağlantılı olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusuna ise Aysever şu cevabı verdi: 

"Ben bugün gitmesem yarın sabah evime 05.00'te gelseler, kim ne diyebilecekti? Benim düşünmeme gerek yok, Türkiye bunları yaşıyor. Şimdi Can sen beni en yakından tanıyanlardan birisin. Benim 1 liralık namussuzluğum olsa Türkiye'de yaşayabilir miyim? Boşver beni sen söyle. Bunca yıllık Enver ağabeyinim, tanışıyoruz. Ben hesaplarımı sadece sana değil, tüm Türkiye'ye açarım. Böyle bir gelirim de yok, fatura da yok. Bunların tamamen kumpas. 

"Öyle bir açıklama yaptı ki Tunç Bey..."

Fakat öyle bir açıklama yaptı ki Tunç Bey. Kötü niyetli olmasa bile. Sanki bir suç işlenmiş gibi oldu. Türkiye'deki kültür-sanat insanlarını, sanatçıları farkında olmadan hedefe oturttu. Ben 22 kitap yazmış bir romancı olarak, sanki romancı değil, ihaleciyim. Ben şimdi müteahhit miyim, büfeci miyim? Ben ne almışım, bunlar yok. Benim ifade özgürlüğümü ve Cumhuriyet'teki yazılarımı ortadan kaldırmak için yapıyorlar. Benim ekranım, radyom yok, bir televizyonum kalmadı. Elimde ne var; bir Cumhuriyet'teki köşem var bir de sosyal medyam var. Sosyal medyada susturacaklar, yarın Cumhuriyet'te hapse girsek orada da yazdırmayacaklar. 

Sosyalist Enver Aysever'im böyle olmaya da devam edeceğim

Buradaki ağır olan ne biliyor musun? Benim nerede durduğumu, nerede durduğumu bildiği halde, boğazımdan bir kuruş haram para geçmediği halde, benim değil sadece; kız kardeşimin, annemin, babamın, ailemin hepsinin hesapları açık. Buradan çağrı yapayım bir daha Halk TV'ye bağlanabilir miyim, bağlanamaz mıyım belli olmaz. Ben herkesin bildiği tanıdığı Enver Aysever'im. Benim hakkımda günlerdir yazı yazan yandaşlara bir şey demiyorum, onlar görevini yapıyor. Ama muhalifmiş gibi görünen ve topluma yalan söyleyen o insanlar, gazetecilik ve etik tartışması yapan aynı insanlarla günün birinde doğru bir mecrada inşallah karşı karşıya geliriz. Ben senin bildiğin Enver ağabeyinim. İzleyicilerin bildiği 'Ver Bella'yı' diyen Enver Aysever'im. Hayatımda boyun eğmedim, sosyalist Enver Aysever'im böyle olmaya da devam edeceğim. "

İlgili Haberler