Serdar Aksoy'un tutuklanması sonrası CHP'den ilk toplantı

Serdar Aksoy'un tutuklanması sonrası CHP'den ilk toplantı

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanması sonrasında Başkanvekili seçiminin gerçekleşeceği Menemen'de Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ilk hamle geldi.

Meclisteki dağılıma bakıldığında çoğunluğu elinde tutan CHP’nin Belediye Başkan Vekili olarak işaret edeceği isim merak ediliyor. CHP’den istifa eden ve kısa bir süre sonra tutuklanan Aksoy’un yerine parti kulislerinde öne çıkan isimler mevcut…

Tüm bu gelişmeler eşliğinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel düğmeye bastı. Başkan Yücel’in bugün İkinci Bölge Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şener Akdemir ile birlikte ilçeye gitti. Yücel, önce ilçe yönetimi ardından meclis üyeleriyle toplantı yaptı.

İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ın da katılım gösterdiği toplantıda Yücel’in, “Süreç daha çok yeni. Yasal işlemler sürüyor. İsim konuşmayın. Bireysel hareket etmeyin. Zamanı gelince hep beraber hareket edip, karar vereceğiz” dediği öğrenildi.

Öte yandan Menemen Belediye Başkanı Aksoy'un tutuklanması sonrası Menemen Belediye Meclisi'nde yapılacak başkanvekilliği seçimi öncesi CHP'de adaylık için Hasan Ünal, Deniz Karakurt, İhsan Perçin ve Çağlar Gülez'in isimleri geçiyor. 

Menemen Belediye Meclisi'nde CHP’li 15, AK Partili 10, İYİ Partili 3, MHP’li 2 ve bağımsız 1 üye yer alıyor, bu üyelerden tamamının başkanvekili olmak için aday olma hakkı bulunuyor.