Sevda Noyan: "15 Temmuz kursağımızda kaldı, listem hazır" Bu sözlerin görüldüğü dava düşürüldü!

Sevda Noyan: "15 Temmuz kursağımızda kaldı, listem hazır" Bu sözlerin görüldüğü dava düşürüldü!

Sevda Noyan katıldığı televizyon programında, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, bizim sitede var üç beş. Benim listem hazır açıkçası" demişti. O sözler nedeniyle yargılandığı dava, 'uzlaşma' kararıyla düşürüldü.

İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Sevda Noyan katılmadı. Noyan'ı duruşmada, avukatı Oğuz Özer temsil etti. Davanın şikayetçileri de mahkemeye gelmedi. 

Duruşmada görüşünü açıklayan savcı, sanık Sevda Noyan'ın televizyon programında söylediği sözlerin 'Tehdit' suçunu oluşturduğunu ifade etti. Dosyanın uzlaştırma bürosuna devredildiği ve hazırlanan raporda tarafların uzlaştığı ifade edildi. Bu nedenle savcı davanın düşmesine karar verilmesini istedi.

"SUÇ İŞLEME KASTI YOK, ANAYASAL DÜZENİ KORUMA ADINA..."

Sanık Sevda Noyan'ın avukatı Oğuz Özer, "Müvekkilim suç işleme kastıyla veya Anayasal düzene karşı sözler sarf etmemiştir. Aksine darbe karşıtlığı ve Anayasal düzenini koruma adına, belirtilen şekilde beyanda bulunmuştur. Özellikle suç işleme kastı yoktur. Mağdurlar ile müvekkilim arasında uzlaşma sağlandığı rapor edilmiştir. Düşme kararı verilsin" dedi.

Mahkeme, sanık Sevda Noyan ve şikayetçiler arasında uzlaşma sağlanması nedeniyle davanın düşmesine karar verdi.