Seyahat ve sokağa çıkma yasağı yolda mı?

Seyahat ve sokağa çıkma yasağı yolda mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Koca burada şehirlerarası seyahat yasağının olup olmayacağı hakkındaki soruya yanıt verdi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakan Fahrettin Koca bir basın açıklaması düzenledi. Bakan Koca burada yaptığı açıklamalarında Türkiye'deki corona

virüsü salgınını değerlendirdi. 

SEYAHAT YASAĞI

Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca açıklama yaptı ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca'ya bir gazeteci tarafından seyahat yasağının olup olmayacağı soruldu. Bu konuya yanıt veren Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Şu an böyle bir kısıtlama düşünmüyoruz. Özellikle alınması ve uyulması gereken tedbirlere uyum gösterme noktasında bir kararlılık içerisinde olursa biz bunun üstesinden geliriz. Bunu 1.5 ay öncesinde Antep’te, Diyarbakır’da, Urfa’da, Mardin’de, Batman’da, Ankara’da yükselmişti. Benzer tedbirleri alarak sonuç aldık. Ankara bu tedbirlerle geriledi."

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI 

Sağlık Bakanı Koca sokağa çıkma yasağı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca bu konu hakkındaki açıklamalarında "Şu an böyle bir kısıtlama düşünmüyoruz. Özellikle alınması ve uyulması gereken tedbirlere uyum gösterme noktasında bir kararlılık içerisinde olursa biz bunun üstesinden geliriz." dedi.

28 EKİM CORONA VİRÜSÜ TABLOSU 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 28 Ekim corona virüsü tablosuna göre, yapılan 128 bin 312 test sonucunda 2 bin 305 pozitif tespit edildi. Bunun yanu sura 77 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybederken iyileşen hasta sayısı ise bin 662 olarak belirtildi.