Sezgin Baran Korkmaz, İçişlerine çağırıldıktan bir gün sonra yurtdışına kaçmış!

Sezgin Baran Korkmaz, İçişlerine çağırıldıktan bir gün sonra yurtdışına kaçmış!

Sedat Peker, SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önerisiyle yurtdışına gittiği iddiasında bulundu.

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker, bugün yayınladığı 9. videosu ile yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı. SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki otelinde kalanlar ve ilişkileri üzerine iddiaları gündeme getirdi.  Korkmaz’ın elinde belgeler bulunduğunu belirten Peker, aynı belgelere kendisinin de sahip olduğunu beyan etti.

Sezgin Baran Korkmaz neyle suçlanıyor?


32 milyon dolar tutarında para aklama iddiasıyla yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın hakkında verilen adli kontrol kararı  6 Kasım tarihinde henüz soruşturma sürerken sürpriz bir şekilde kaldırılmıştı. Sonrasında Korkmaz hakkında açılan davanın 17 Mayıs'taki ilk duruşmasında 'yokluğunda tutuklama' kararı verilmişti.


Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sezgin Baran Korkmaz’ı hakkındaki soruşturma sürerken 5 Aralık 2020’de Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı aracılığıyla bakanlığa çağırdığını iddia etti. Peker, Korkmaz’ın, İçişleri Bakanlığı’ndaki görüşmeden hemen sonra yurtdışına çıktığını belirtti.
Sedat Peker ayrıca, Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum’daki Paramount Otel’de hakim, savcı, emniyet müdürü ve Habertürk ekran yüzü Veyis Ateş’in ücretsiz kaldığını ileri sürdü.
İşte Peker’in açıklamaları ve başlıkları:

“Bu adamın otelinde kimler var?”
“Bodrum'da Paramount Otel var. Sahibi kim, Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye'de de ABD'de de aranıyor. Bu adamın otelinde kimler var? Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat, Ankara. Bu abi, o kadar rahat bir adam ki, sıfır X5'le görevine gidiyor geliyor. Kim ne der demiyor, kaç milyonluk araçla işe gidiyor. “

“Veysi Ateş, tatil ekibinde”

Başka, bunun eski koruması, kendi korumasıydı, onu koruma dair başkanı yaptı. Kim, Ekrem Güler, kim Silivri'deki genç emniyet müdürünün intihar etmesine neden olan canavar hain, bunalıma soktu, kafasına sıktı. Veysi Ateş, tatil ekibinde.

“Şimdide otele el koyuyorlar”
Bunlar tatili de birlikte yapıyorlar, kesmeyi de birlikte yapıyorlar. Resul olaya sonradan dahil olacak, bunlar tatil ekibi. Bir de Muğla Emniyet Müdürü, Marina vardı ya, el konulan, şimdi de otele el koyuyorlar.

“Müşteri portföyünün tamamı bende, hangi hakimler savcılar”
Sezgin Baran Korkmaz, en son Mübariz de demişti, sendeki belgeler benim şirketim ama bende yok demişti, bende var kardeşim. Sakın onlarla anlaşayım deme, patlatırım rezil olursun. Müşteri portföyünün tamamı bende, hangi hakimler savcılar. Siz aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani lan faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, lan sizin maaşınız kaç para, hani fatura.

“Soylu parayı sil diyor”
5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz'a. Sezgin Baran Korkmaz kim ABD'de aranıyor. İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor.

“Yukarısının haberi var”
Yukarısı da Tayyip abi. Amerika'dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya.. Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı'nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor.

Sezgin Baran Korkmaz'ın Süleyman Soylu ile İçişleri Bakanlığı'nda görüştüğü iddia edilen konuşmanın ilgili kısmı.... 
“Oteli de istediler”
Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk olur mu? Siz muhaliflere baskıyı kuracaksınız, 5 Aralık'ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı'na geldi mi kamera kayıtlarını çıkarın. 6 Aralık'ta yurtdışına çıkmış mı? Sezgin Baran Korkmaz bakıyor her şey elden gidecek, dönmüyor. 28 Aralık'ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık da 45 milyon doların ödenme günü, haciz olacak o gün. Karısını gözaltına alıyorlar.

“Arayan da Veysi”
Bu Veysi.. Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veysi. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, onbinlerce, yüz binlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar'dan öğrenmiş bu taktiği.

“Hangi savcı hangi hakim kaldı hepsinin listesi bende”
Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz? İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı izin vermiyor, Cumhurbaşkanına gidiyor, haberiniz varmış. Haberim yok diyor. Hangi savcı hangi hakim kaldı hepsinin listesi bende."

İlgili Haberler