SGK’yı 12 milyon lira zarara uğratmışlar

İstanbul’da polisin düzenlediği operasyonlarda, yetkisiz ilaç depolayan, hastaların kimlik bilgilerini kullanarak reçete hazırlayan 8 kişi gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 12 milyon lira zarara uğratıldığı tespit edildi.


İstanbul Emniyeti, Fatih’te bir iş yerinde izinsiz ve yetkisiz bir şekilde ilaç depolanıp satışının yapıldığı, hastaların kimlik bilgilerinin kullanılarak çeşitli illerdeki hastanelerden bu ilaçların reçete edildiğini tespit etti.


Düzenlenen operasyonlar sonucunda 8 kişi gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramalar sonucunda 41 bin 212 kutu ilaç, çok sayıda flakon, enjeksiyon, şırınga, kapsül, tablet enjektör ele geçirildi. Gözaltına alınan 8 kişinin üzerinden çıkan 53 bin 950 lira, bin 150 lira ve 50 euro paraya el konuldu. Soruşturma kapsamında polis, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü'nün yaklaşık 12 milyon lira zarara uğratıldığını tespit etti.


Emniyette sorgusu tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden, 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kişi savcılıkça serbest kalırken 5 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.