Sinan Oğan, cehennem kapılarının ardından seslendi! OHAL istedi

Sinan Oğan, cehennem kapılarının ardından seslendi! OHAL istedi

2023 seçimlerinde ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan ve ikinci tur seçiminde Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan, İsrail-İran gerilimi yaşanırken OHAL çağrısı yaptı.

İran'ın İsrail'e yönelik İHA misillemesinin ardından Sinan Oğan, Türkiye'de OHAL istedi.

Oğan, doğu ve güneydoğu bölgelerinde OHAL ilan edilmesi gerektiğini iddia ederek, muhtemel göç hareketliliğine karşı sınır bölgelerinde gerekli hazırlıkların yapılması çağrısında bulundu.

İsrail, 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemiş, bu saldırıda İran'ın üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarından biri ölmüştü. İran, dün bu saldırıya yanıt verdi. Çok sayıda balistik füze ve SİHA'yı harekete geçiren İran, İsrail'e misilleme yaptı. Bu gelişmelerin ardından İngiltere ve ABD'den İsrail'e destek mesajları gelirken, birçok ülke hava sahalarını kapattı.

SİNAN OĞAN, OHAL ÇAĞRISINDA BULUNDU

Sinan Oğan, bu saldırının ardından yaptığı açıklamada, bölgesel güvenlik ve insani krizler karşısında Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesi gerektiğini açıkladı.

Sinan Oğan açıklamasında şunları ifade etti:

"Hükümetimizden beklentim doğu ve güneydoğu bölgelerimizde hemen OHAL ilan etmesi ve özellikle de muhtemel göç hareketliliğine karşı sınır bölgelerimizde hazırlıklı ve tedbirli olmasıdır."

ekran-goruntusu-2024-04-14-063829-iuho.webp